TPS murskasi ÅIF:n

TPS avasi pistetilinsä tämän kauden Salibandyliigassa selvällä vierasvoitolla, kun se jyräsi kolmoserässä vastustamattomasti ÅIF:n yli. Pitkään numeroiden osalta tasaisena edennyt peli päättyi lopulta TPS:n kärsivällisen esityksen myötä selviin 4-10 (1-2, 2-3, 1-5) voittolukemiin.

Ottelun kuva oli odotetunlainen – sarjanousija puolusti matalalta ja TPS pyrki murtamaan sipoolaisten puolustusmuurin. TPS kunnioitti ÅIF:n vahvaa vastahyökkäysosaamista ja malttoi rakentaa pitkiä hyökkäyksiä lähes ilman pahoja pallonmenetyksiä. TPS näytti kenttätapahtumien osalta karkaavan jo kakkoserässä, mutta kaksi 2 minuutin rangaistusta sekä Tino Salmisen punainen kortti hieman hajotti TPS:n pelirytmiä.

Kolmoserässä joukkueiden välinen tasoero alkoi näkyä ja samalla vapautunut TPS-ryhmä nakutti kaksinumeroiset lukemat taululle.

Päävalmentaja Janne Kainulainen oli iloinen avauspisteistä.

”Ei tullut kauden avausvoitto helpoimman kautta, mutta peliin lähdettiin sillä asenteella, että tyylipisteitä ei jaeta, kunhan kolme pistettä matkaa Turkuun. Tiedettiin, että vastustaja on loistavasti organisoitu joukkue ja kotonaan vahva. Ratkaisijoita löytyi laajalla rintamalla ja nyt kun ketsuppipullo on auki, niin tästä on hyvä jatkaa!”

Toisessa erässä esiin astunut ja 2+1 tehot iskenyt Tupla-paita Eero Jalo kommentoi ottelua värikkäästi.

”Tiedettii hyvin miten vihu pelaa mutta silti päästettiin kaveri hyville maalipaikoille, onneks ei tehny rysiä. Saatiin pelistä kiinni ja Nippelin (Nikolas Laaksonen) 2-1 koppimaalilla päästii tauolle johdossa. Toka erä oli vaikea, jäähyt sekottivat ja Cactus (Tino Salminen) näki röödaa ja päästiin tuttuun tyyliin raastamaan alivoimalle. Vikaan erään kaverin bensa loppui ja iskettiin tarvittavat maalit, kaksnumeroisia on aina kiva tanssia! Siistiä kun Harri (Aaro Ollikainen) ja Tunppi (Tuomas Ojala) saivat ekat maalit mustavalkosissa. Myös Chefin (Tatu Kanervisto) kaks maalia on pakko mainita, maalipörssin kakkosnimi jengin sisällä.”

TPS:n seuraava ottelu pelataan keskiviikkona 9.10. klo 18.30 Kupittaalla, jolloin vastaan saadaan LASB.