TPS lähtee menestymään – “Standardit asetettu”

TPS lähtee menestymään – “Standardit asetettu”

TPS:n miesten liigajoukkue lähtee kauteen 23-24 vahvalla ryhmällä. Joukkue on menettänyt ikoniosastonsa myötä kokemusta, mutta yllätyksiä ei joukkueen rakennuksessa ole tullut. 

Tuore päävalmentaja ja urheilujohtajan roolissa joukkueen rakentamisesta vastannut Perttu Kytöhonka on ollut tulevan kauden joukkueen osalta levollisin mielin.

“Tämä tänään julkaistava ryhmä oli käytännössä kasassa jo ennen pudotuspelien alkua, joten puheet TPS:n “hajoamisesta” on voitu jättää täällä ihan omaan arvoonsa. Meille on ollut käytännössä parin vuoden ajan selvää, että kauden 22-23 päätyttyä meidän kokenutta osastoa siirtyy joko ulkomaille tai sitten kannustusjoukkojen puolelle. Tämä meidän ikoniosasto on ollut koko ajan avoin seuran suuntaan omista ajatuksistaan ja olemme tienneet missä mennään. Sen myötä joukkuetta on voitu rakentaa rauhassa ja harkiten.”

Kytöhonka ei kiellä, etteikö joukkueen kokoonpanosta poistuvat pelaajat jättäisi isoa aukkoa TPS:n liigaryhmän kokoonpanoon. 

“On päivänselvää, että kun meiltä lähtee samalla ovenavauksella nelinumeroinen määrä TPS-paidassa pelattuja liigapelejä, ei niitä mitenkään korvata. Tämän olen sanonut aiemminkin. Näiden pelaajien panos TPS:n eteen on ollut valtavan suuri ja he ovat jättäneet kaikkiin TPS-yhteisössä ison jäljen. Se on se vielä isompi asia kuin kentällä tuotetut maalit tai blokatut laukaukset.”

Kytöhongan mukaan Mikko Hautaniemen ja Miko Kailialan kaltaisia TPS-kasvoja ei voi korvata. Kuva Anssi Koskinen

“Tässä jalkeilla olevassa jengissä on kuitenkin kovaa laatua ja vahva TPS-leima. Henkilökohtaisesti helppo todeta, että paras ryhmä mitä olen saanut kunnian valmentaa. Ulkopuolelta olemme tuoneet mukaan pelaajia vain harkiten ja sillä kulmalla, että he sopivat tuohon ryhmään niin kentällä kuin kopissa. Lisäksi, kuten aina, meille on tärkeää, että joukkueessa syntyy myös uusia TPS-ikoniaihioita. Mukaan on noussut TPS:n junioripolun käyneitä pelaajia – he tietävät, mistä tässä seurassa on kyse.”

Suomen mestareita myös valmennuksessa

TPS lähtee kauteen erittäin mielenkiintoisella valmennustiimillä. Kytöhongan tukena on F-liigan gaalassa Vuoden valmentajaksi valittu Santeri Raatarila, sekä viime kaudesta jatkavat Oskari Saari, Joni Koskimäki sekä Juho Meuronen. Kytöhonka pitää omaa rooliaan päävalmentajana poikkeuksellisen kiitollisena. 

“Harvoin on seurajoukkuetasolla tällainen tilanne, jossa tylyt näytöt tiskiin iskenyt mestarivalmentaja haluaa olla edelleen mukana toisessa roolissa. Santeri (Raatarila) on kuitenkin poikkeuksellinen tyyppi ja TPS saa nauttia hänen aivoistaan myös tulevalla kaudella. Oskari Saari tuo mukanaan poikkeuksellisen laaja-alaisen näkemyksen urheilusta ja pääsi jo viime kaudella hyvin jengiin sisälle. Kesken kauden mukaan tullut Joni Koskimäki takaa ammattitaitoisen fyysisen valmentautumisen ja Juho Meuronen dominoi maalivahtivalmennusta.”

TPS:n valmennustiimissä jatkava Raatarila palkittiin F-liigan vuoden valmentajana. Kuva Anssi Koskinen.

“Meiltä poistui myös johtoryhmästä raudanlujia ja ison TPS-sydämen omaavia ihmisiä. Heihin pätee samat sanat kuin pelaajiin, ei tällaisia tyyppejä korvata. Mutta ollaan saatu mukaan nyt niinikään vahvan mustavalkoinen staffi ja työt ovat lähteneet käyntiin hienosti.”

Kasassa 26 pelaajasopimusta – muutama keskustelu käynnissä

Tulijapuolella nähdään FBC Turusta siirtyvä Pyry Kauppinen (s.2002) ja Sveitsin NLA:n Baselista siirtyvä Yannick Lindroos (s.1998). Lisäksi joukkueeseen on noussut TPS:n omia junioripolun käyneitä pelaajia. 

Pyry Kauppinen (66) nähtiin menneellä kaudella paikalliskilpailija FBC Turun riveissä. Kuva Anssi Koskinen

“Olemme viime vuosina onnistuneet varsin mainiosti seuran ulkopuolelta saapuneiden pelaajien kohdalla. Aleksi Ahokas, Jere Niemelä ja Peteris Trekse ovat kaikki ottaneet nopeasti paikkansa joukkueessa ja näyttäneet, että kykenevät sekä pelaamaan korkealla tasolla, että myös nostamaan omaa tasoaan. Yksi iso asia taitojen lisäksi on ollut, että olemme kiinnittäneet paljon huomiota siihen, että pelaaja sopii tyyppinä tähän joukkueeseen. Näen sekä Pyryn, että Yannickin kohdalla näitä ennusmerkkejä.”

TPS tuo myös F-liiga draftin kakkoskierroksen varauksen, ruotsalaisen Willy Sedinin (s.2001) testiin joukkueen harjoituksiin. 

“Ruotsi on meille turkulaisena seurana mahdollisuus. Pelaajien määrä länsinaapurissa on suuri ja taso leveä. Turussa on paljon mahdollisuuksia ruotsinkieliselle pelaajalle. Willy tulee suurella motivaatiolla näytille meille, katsotaan sitten miten toimitaan jatkon suhteen.”

Mustavalkoisilla on vielä muutama neuvottelu käynnissä. Varmuudella merkittävimpänä tällaisena, vielä listasta puuttuvana pelaajana voidaan pitää luonnollisesti Lauri Stenforsia. 

“Laurin kanssa meillä on ollut pudotuspelien jälkeen tiivis ja hyvä keskustelu ja hommat ovat edenneet. Myös Erik Storgårdsin kohdalla on molemminpuolisia jatkohaluja.” 

Kytöhongan mukaan joukkue ei lähde himmailemaan tavoitteiden suhteen.

“Kyllä tässä menestymään lähdetään, standardit on seurassa sille tasolle asetettu.”

 

TPS 23-24 (sopimustilanne 29.5.)

Maalivahdit:
Fälden, Oskari
Kuisma, Olli

Kenttäpelaajat:
Abudu, Maleeq
Ahokas, Aleksi
Ekuri, Joonas (TPS-jun.)
Eronen, Aaro (TPS-jun.)
Haataja, Elias
Hirvisuo, Heikki
Hoikkanen, Janne
Kantonen, Kasperi
Kauppinen, Pyry (FBC Turku)
Koivisto, Aatu (TPS-jun.)
Koskinen, Joonas
Koskinen, Juho
Koskinen, Valtteri
Kulmala, Kasper
Laine, Olli
Lehtonen, Eetu (TPS-jun.)
Lindroos, Yannick (Unihockey Basel Regio)
Niemelä, Jere
Ojala, Tuomas
Rautio, Severi (TPS-jun.)
Rokala, Oliver (FBC Turku)
Suominen, Marius
Trekse, Peteris
Vesterinen, Waltteri

Try Out / harjoitusjakso:
Eloluoto, Lauri (SBS Wirmo)
Koski, Matias (SBS Wirmo)
Lehtinen, Jami (TPS jun.)
Willy Sedin (Strängnäs IBK)

Valmennus:
Koskimäki, Joni
Kytöhonka, Perttu
Meuronen, Juho
Raatarila, Santeri
Saari, Oskari

Joukkueenjohto:
Kallio, Elias
Kanervisto, Tatu
Laakso, Hannu