TPS kohtaa keskiviikkona Happeen – “Ei tarvitse erikseen miettiä keinoja millä syttyä peliin”

TPS kohtaa keskiviikkona Happeen – “Ei tarvitse erikseen miettiä keinoja millä syttyä peliin”

TPS palaa kolmen vierasottelun jälkeen pitkästä aikaa Kupittaan kirkkaisiin valoihin. Vieraskiertue tuotti vakuuttavan voiton OLS:ista, mutta viime kauden välierävastustaja SPV vei värikkään kamppailun nimiinsä ja lauantaina Huittisissa Classic oli karvan verran parempi hyvästä TPS-esityksestä huolimatta. TPS:n hyvässä iskussa olleen kolmoskentän luottoratsu Juuso Alin ei näe, että kärkipään joukkueiden kaataminen vaatii sirkustemppuja. 

“Jatketaan päivittäistä työntekoa ja yritetään tehdä sitä joka päivä paremmin ja laadukkaammin. Yksittäisen ottelun käännekohdissa täytyy olla fiksumpi ja pelata omalla tasolla vaihdosta toiseen, koko ottelun läpi. Lauantaina Huittisissa oli hieno tapahtuma kaikin puolin. Meillä ei pysynyt peli ihan 60 minuuttia kasassa ja pienistä asioista jäi taas kiinni. Nähtiin missä mennään tällä hetkellä sarjan kärkeen nähden ja eka erä antoi uskoa. Töitä pitää kuitenkin tehdä paljon vielä.”

Liigadebyyttinsä kaudella 2011-2012 tehnyt Alin on kellottanut TPS-paidassa runkosarja ja pudotuspelit yhteenlaskettuna yli 200 ottelua. Kentällisen hyvästä vireestä huolimatta Alin näkee erityisesti omassa tekemisessään parannettavaa.

“Itsellä on vielä alkuun nähden paljon annettavaa ja uskon, että omakin peli paranee kun mennään kevättä kohti. Ehkä teen maalin tai parikin, tosin pakkipari vieressä (Tatu Kanervisto) on sen verran kova maalipyssy, että on ehkä fiksumpaa siirtää palloa hänelle vaan. Muuten meidän kentällä on lähtenyt kausi hyvin liikkeelle ja tulostakin on syntynyt.”

Pakkipari Kanervisto-Alin on ollut hyvässä iskussa © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

Viimeistä vuotta rakennusinsinööriksi opiskeleva Alin odottaa, että keskiviikon Happee-kamppailu on tuttuun tapaan yleisöönmenevä tapahtuma. 

“Happeeta vastaan on aina kiva pelata, ei tarvitse erikseen miettiä keinoja millä syttyä peliin. Aikaisempien pleijareiden aikana on syntynyt hyvä liekki joukkueiden välille ja pelit on aina olleet tapahtumarikkaita.”

TPS pelaa tällä viikolla kaksi kotiottelua. Lauantaina Kuopion Welhot saapuu Kupittaalle testaamaan entisen päävalmentajansa Janne Kainulaisen johtaman TPS:n kotivirettä. Alin keskittyy ensisijaisesti ensin Happee-peliin, mutta sävelet ovat selvät myös lauantaiksi. 

“Welhoja vastaan on välillä ollut hankalaa, mutta yleensä kyetty kääntämään pelit meille. Lauantaina lähdetään alusta asti pelaamaan ja hoidetaan voitto Kainulle.” 

TPS-Happee ke 30.11. klo 18.30
TPS-Welhot la 2.11. klo 18.30

Liput ennakkoon – Happee- ja Welhot -pelin liput kaksi yhden hinnalla!

Lue myös laajemmin Juuso Alinin mietteistä ”Omin sanoin” -juttusarjassa.