TPS kaatoi SPV:n 11-6 – ”Tällä hetkellä ollaan aika hyviä.”

TPS kaatoi SPV:n 11-6 – ”Tällä hetkellä ollaan aika hyviä.”

Palloseuran kahden kotiottelun viikonloppu sai erittäin mustavalkoisen päätöksen, kun SPV kaatui 11-6. TPS iski viikonlopun kahdessa ottelussa peräti 23 maalia.

Sunnuntain ottelu sai lupaavan alun Lauri Stenforssin ja Miko Kailialan iskettyä mustavalkoiset nopeasti kahden maalin karkumatkalle. Avauserän lähestyessä Peter Kotilainen pääsi kuitenkin kaventamaan rankkarista ja vain hetkeä myöhemmin hän myös tasoitti pelin. Palloseura ei tästä lannistunut, vaan osui avauserässä vielä kahdesti SPV:n osuessa vielä kertaalleen.

Maalia lähemmäs SPV ei enää päässyt, mutta TPS löysi kopissa isompaa vaihdetta silmään. Seinäjokelaisten maaliverkot heiluivat kolmesti, kun taas Oskari Fälden piti oman maalinsa koskemattomana. Ottelun kuva ei päätöserässä muuttunut, vaan mustavalkoiset karkasivat jo seitsemän maalin johtoasemaan. SPV kavensi kahdesti ilman maalivahtia, mutta Waltteri Vesterinen iski lopullisen niitin 18 sekuntia ennen loppua viimeistelemällä loppulukemat 11-6.

”Tänään oli kokonaisuudessaan vahva ottelu meiltä. Kaiken oleellisen kertoo ehkä se, että päävalmentajana ei ole mitään isoja ajatuksia ottelusta. Pieniä asioita tietysti on, mutta oltiin tänään kokonaisuudessaan hyviä ja ansaittiin voitto. Me tiedämme, että olemme parhaimmillamme näin hyviä ja se myös näkyi kentällä. Emme lamaantuneet siitä, että vastustaja nousi tasoihin, vaan jatkoimme peliä. SPV on hyvä joukkue joka iskee maaleja, mutta se pitää vain sietää ja niin juuri teimmekin. Toisella erätauolla mieleen nousi ajatus, että me ollaan aika hyviä tällä hetkellä.”

Santeri Raatarila

Kuva: Anssi Koskinen