TPS juhlii lauantaina Kupittaalla – Kailiala johtaa miehiä mestaruustaistelussa

TPS juhlii lauantaina Kupittaalla – Kailiala johtaa miehiä mestaruustaistelussa

TPS avasi juhlakauden torstaina vierasvoitolla EräViikingeistä. Nyt kun F-liiga on käyntiin polkaistu, lisää pelejä on tiedossa nopeasti. Lauantaina on vuorossa tuplasti juhlittavaa sekä naisten, että miesten kotiavauksen muodossa. Miehet saa vastaansa viime keväänä pronssiottelussa mustavalkoiset kaataneen Esport Oilersin. 

TPS:n kapteenin nauhaa tälläkin kaudella tutusti kantava Miko Kailiala avasi oman kautensa yhdellä perinteisellä rankkarimaalilla. Kauteen valmistautuminen käynnistyi pian pronssipelin jälkeen. 

“Kliseisesti voisi varmaan todeta joukkueen kesäkauden menneen suunnitellusti fysiikkaguru-Valtasen ohjaamana. Pääsimme jumppaamaan viime kaudeksi tuotuja juttuja pitkälti saman porukan kanssa. Tämän luulisi näkyvän ainakin alkukauden otteissa, mikäli vertauskohtaa haetaan viime vuoden heikosta syksystä.”

“Mitään maata mullistavaa mustavalkoiset tuskin tulevat taaskaan esittämään, mutta koen että meillä on useampi jätkä valmiina ottamaan seuraavan stepin urallaan. Jere Niemelä sementoinee paikkansa liigan oikea käsi alhaalla laukovien puolustajien eliitissä ja Peteris Trekse osoittaa, että on pelannut aiemmin väärällä sarjatasolla. Waltteri Vesterinen (avauspelissä 2+3) näyttää kaikille armeijan tehneen hänestä miehen ja tulee kantamaan suurta vastuuta tulosyksikössä.”

TPS-miehistössä on kapteeni-Kailialan mielestä muitakin mielenkiintoisia uusvanhoja seurattavia tulevalla kaudella.

“Suurennuslasin alle laittaisin nuoremman Hirvisuon, loukkaantumisista kärsineen Joonas Koskisen ja Turkuun takaisin saapuneen Pöllö Storgårdsin. Heikillä (Hirvisuo) on potentiaalia olla todella laadukas puolustaja, Kosamiitilla (Koskinen) on potentiaalia heiluttaa verkkoa takavuosien tapaan ehjemmän kesän jälkeen ja Mato Matala (Storgårds) avaa ja puhkoo vastustajan pakettia oivaltavilla syötöillään.”

”Heikillä on potentiaalia olla todella laadukas puolustaja” – Heikki Hirvisuo avasi maalitilinsä liigassa heti avausottelussaan. Kuva Jarmo Koskela

Ottelumäärän lisääntyminen luo uuden haasteen jokaiselle liigajoukkueelle. F-liigaa supistettiin tälle kaudelle neljästätoista joukkueesta kahteentoista. Samalla ottelumäärää lisättiin seitsemällä, kun joukkueet kohtaavat runkosarjassa kolme kertaa toisensa. 

“Kasvanut ottelumäärä tarkoittaa kohdallamme sitä, että terveenä pysyminen tulee olemaan erittäin tärkeä osa kauden läpivientiä. Lähdetään siitä, että sairastupa pysyy tyhjänä ja valinnan vaikeudet hyvistä vaihtoehdoista aihettavaa harmaita hiuksia valmennukselle. Onneksi Läntisen Tonia ei kyseinen ongelma juurikaan enää hetkauta, heh.”

Kailiala tunnetaan pelaajana, jolle TPS merkitsee “hieman enemmän” kuin keskimääräiselle turkulaiselle. Miklun ja TPS:n tavoite ei ole muuttunut mihinkään – myös miehet haluavat tuoda pokaalin Turkuun. 

“100-vuotisjuhlakausi tuo tietysti lisämausteensa kokonaisuuteen ja tämä vuosi olisi täydellinen ajankohta räjäyttää pankki viimeinkin ja tuoda mestaruuspokaali Aurajoen rannalle. Kaikki kivet tulemme kyllä kääntämään ja uskomme vahvasti siihen, että keväällä me olemme se kaikkein paras joukkue.”

”Kaikki kivet tulemme kääntämään” – myös TPS:n miehet haluavat tuoda mestaruuspokaalin Turkuun. Kuva Jarmo Koskela

TPS-Oilers la 17.9. klo 18.30. Ottelu on TPS100 -juhlaottelu, samalla päivälipulla myös F-liigan naisten sarjan TPS-FBC Loisto -otteluun (klo 15.00). Liput ennakkoon TIKETISTÄ.