TPS ja SalBa farmiyhteistyöhön

TPS ja SalBa farmiyhteistyöhön

TPS miesten F-liigajoukkue ja Divarissa pelaava Rauman SalBan miesten edustusjoukkue allekirjoittivat farmisopimuksen kaudesta 2022-2023. Farmisopimus mahdollistaa erityisesti nuorille TPS-lahjakkuuksille divariottelut tulevalla kaudella. 

TPS:n urheilujohtaja Perttu Kytöhongan mukaan farmiyhteistyö sopii TPS:n kilpa- ja huippu-urheiluohjelmaan erinomaisesti.

”Divari on henkilökohtaisesti varsin tuttu sarja, kun pääsin siellä kolme vuotta valmentamaan. Samalla nousi arvostus sarjaa kohtaan. Dynamiikaltaan Divari on varsin erilainen kuin F-liiga, sillä joukkueiden väliset erot ovat varsin pieniä. Olen usein puhunut ”mahdollisuuksien tasa-arvosta” Divarissa ja sen myötä harvassa pelissä voittaja käytännössä tiedetään etukäteen.”

“Nuorille pelaajille tällainen ympäristö on vuosien aikana osoittautunut varsin hyväksi kehityksen kannalta. Rakennamme tässä Tepsissä kilpa- ja huippu-urheiluohjelman puitteissa lisää mahdollisia askelmia nuorille pelaajillemme ja Divarista ja farmiyhteistöystä SalBan kanssa saamme yhden sellaisen.”

TPS jatkaa yhteistyötään myös SBS Wirmon Suomisarjajoukkueen kanssa. 

“Meillä on nyt juniorisarjojen lisäksi nuorille pelaajille useita eri mahdollisuuksia pelata myös aikuisten sarjoja. Luonnollisesti F-liiga on yksi sellainen, mutta yhteistyökokonaisuuksien myötä meiltä löytyy divarimahdollisuuksia, Suomisarjaa rinnakkaisedustuksen kautta sekä tietenkin oma M3, joka pelaa 2.divisioonassa. Nuorelle pelaajalle tarjotin on poikkeuksellisen hyvä”, toteaa Kytöhonka. 

SalBan toiminnanjohtaja Joni Rokosa on tyytyväinen mutkattomasti syntyneestä yhteistyöajatuksesta. 

“Näen tämän miesten edustusjoukkueemme osalta tosi hienona asiana. TPS Salibandy on niin miesten kuin naistenkin puolella tämän hetken alueemme selkeästi menestynein seura ja hienoa, että pääsemme tekemään yhteistyötä näin konkreettisesti ja oppimaan samalla”, Rokosa kertoo.

“Yhteistyö on mielestäni heti alusta asti vahvalla pohjalla, kun kumpikaan ei ole riippuvainen toisesta. Yhteistyön pelisäännöt ollaan sovittu avoimesti ja käyty suoraan alusta asti läpi. TPS:n arkitekeminen on niin laadukasta, että tiedämme saavamme tarvittaessa peleihimme avuksi hyvin harjoitelleen pelaajan”, Rokosa päättää.