TPS ja Happee tarjoilivat klassikkoaineksia – “Lopussa oli vanhaa kunnon Hirviteatteria”

TPS ja Happee tarjoilivat klassikkoaineksia – “Lopussa oli vanhaa kunnon Hirviteatteria”

Pitkän ja kiihkeän yhteisen historian päättyneellä vuosikymmenellä toisilleen eläneet TPS ja Happee eivät jättäneet Jyväskylän Monnarin yleisöä kylmäksi. Happee karkasi ottelussa jo 3-0 johtoon TPS:n nihkeillessä ja hakiessa askelmerkkejä. 

Viimeiseen erään tehdyt ketjumuutokset laittoivat vierasjoukkueen kuitenkin lentoon. Kun TPS siirtyi tyhjään maaliin isketyllä osumalla 3-5 johtoon ajassa 58.45, hätäisimmät ehtivät jo tuuletella. Puoli minuuttia myöhemmin Happee oli kuitenkin tullut kahdella maalilla tasoihin. Jotta draaman kaari olisi TPS-silmin täydellinen, iski vierasjoukkue kuitenkin vielä kertaalleen, kun Juuso Alin kuittasi tasoitusmaalin vain muutama sekunti myöhemmin kauden ensimmäisellään. Enää ei kotijoukkue rinnalle tullut ja kolme pistettä matkasi Turkuun lukemin 5-6 (1-0, 2-1, 2-5).

TPS:n päävalmentaja Janne Kainulainen summasi ottelun tiiviisti.

“Kaksi erää sulateltiin kinkkuja ja viimeiseen erään hieno tasonnosto joukkueelta, varsinkin henkisellä puolella. Lopussa oli vanhaa kunnon Hirviteatteria.”

TPS:n sankariksi nousi kauden ensimmäisellä osumallaan Juuso Alin. 

“Vaikea alku joulun ja pidemmän tauon jälkeen. Kaksi ensimmäistä erää oltiin aneemisia eikä oikeestaan tehty muuta kuin mentiin Happeen rytmin mukana. Kolmanteen erään lähdettin ihan eri ilmeellä ja alkoi pelikin kulkea. Taas kerran Hirviteatterissa oli varmasti yleisölle viihdyttävä peli, vaikka  oltiin todella kaukana parhaasta tasostamme tänään. Kuitenkin todella tärkeät pisteet meille eikä tämän kauden ensimmäinen maalikaan itselle olis voinut paljon parempaan paikkaan tulla”, totesi tyytyväinen Alin.