TPS aloittaa välierät – Tuomas Ojala nauttii pudotuspeleistä

TPS aloittaa välierät – Tuomas Ojala nauttii pudotuspeleistä

Yksi TPS:n kauden positiivisista hahmoista on todellista läpimurtokauttaan pelaava Tuomas Ojala. Runkosarjassa 26 otteluun tehot 14+12 kellottanut Ojala aloitti myös puolivälieräsarjan napakasti, mutta seurasi monen muun joukkuetoverinsa tapaan viimeiset kolme peliä sairastuvan puolelta. 

Nyt nuori mies on täynnä virtaa, kun TPS kohtaa välierissä hallitsevan mestarin Classicin.

“Playoffit ovat aina salibandypelaajan parasta aikaa, eikä tämä vuosi tee poikkeusta. Olen hyvin innoissani pelaamassa käytännössä ensimmäisiä pudotuspelejäni F-liigassa. Aiemmin ne ovat olleet enemmän penkillä istumista. En kuitenkaan turhia stressaile. Ei näissäkään peleissä kannata kentälle mennä tärisemään. Puolivälierissä sain pienen sairastelun takia nauttia vain kahdesta matsista kentällä, ja kotikatsomossa sai jännittää todenteolla. Sen johdosta nälkä on kasvanut entisestään, ja välieriin lähdetäänkin laittamaan kaikki likoon. Vain voitot ja paikka finaaleissa kelpaa tästä sarjasta. Ihan sama miten ne tulevat.”

Ojalaa ei liigaa viime kausia dominoineen tamperelaisryhmän kohtaaminen jännitä. 

“Paikka finaaleissa vaatii hallitsevan mestarin Classicin kaatamista. Itse en näe yhtä ainutta syytä miksi me ei siihen pystyttäisi. Se ei tule olemaan helppoa, eikä sen välierissä kuulukaan. Niillä on jengi täynnä laadukkaita pelimiehiä, mutta niin on meilläkin. Molemmat pelaavat laadukasta ja fiksua salibandyä. Odotettavissa on siis tasaisia matseja, ja pienet jutut ratkaisee. Meidän pitää olla kliinisiä ja laittaa palloa maaliin kun tulee paikka. Tunteet varmasti tulevat myös näkymään kentällä, mistä itse pidän. Luottavaisin mielin siis kohti välieriä!”

“Vaadin itseltäni enemmän”

Ojala on kauden aikana löytänyt useimmiten paikkansa kokeneiden Ville Hirvisuon ja Miko Kailialan rinnalta, TPS:n ykköskentästä. Kahteen suuntaan töitä paiskiva ja pieniä asioita jatkuvasti laadukkaasti tekevä Ojala katsoo, että parannettavaa löytyy henkilökohtaisella tasolla reippaasti.

“Oma kausi mennyt tähän asti ihan hyvin ja kai voidaan puhua jonkinlaisesta läpimurrosta F-liigassa. Olen saanut ison roolin, josta olen nauttinut suuresti. En ole kuitenkaan täysin tyytyväinen omiin otteisiin ja vaadin itseltäni vieläkin enemmän. Homma on vielä tämän kauden osalta pahasti kesken  ja on aika laittaa parasta pöytään, jotta mestaruus tulee sinne minne se kuuluu eli Turkuun.”

”En ole täysin tyytyväinen omiin otteisiin” – Ojala näkee omassa tekemisessä vielä parannettavaa. Kuva Anssi Koskinen

Ojala kutsuu turkulaisyleisön mukaan pistämään mestarin vaihtoon.

“Toivottavasti mahdollisimman moni löytää Kupittaan palloiluhalliin, koska teidän ääntä ja tukea tarvitaan. On aika laittaa tamperelaiset polvilleen mustavalkoisten edessä!”

Välierät alkavat maanantaina 4.4. klo 18.30 Bläk Boksissa. TPS:n ensimmäinen kotiottelu isketään keskiviikkona 6.4. klo 18.30 Kupittaalla. Liput ennakkoon Tiketistä.