TPS aloittaa F-liigakautensa EräViikinkien vieraana

TPS aloittaa F-liigakautensa EräViikinkien vieraana

TPS:n miesten valmistautuminen kauden 22-23 F-liigakauteen on viimeisiä silauksia vaille. Joukkue pelasi varsin säästeliäästi harjoitusotteluita – näistä kolme päättyi TPS:n voittoon ja yksi niukkaan tappioon. Joukkueessa on nähty pieniä muutoksia, mutta kaukalossa tullaan näkemään varmasti TPS:n näköinen TPS. 

Joukkueen päävalmentajana toiseen kauteensa lähtevä Santeri Raatarila on sarja-avauksen alla luottavainen.

“Viime kauden jälkeen tunnistettiin tiettyjä kehitettäviä asioita meidän pelaamisestamme. Olemme lähteneet tuomaan systemaattisesti haluttuja kehitysaskeleita meidän arkeen. Joukkue on ollut hyvällä ajatuksella mukana treeneissä ja noita työstettyjä asioita on saatu harjoitusten ja harjoituspelien perusteella siirrettyä myös kenttätasolle.”

”Maajoukkuekutsut ovat osa kärkijoukkueen arkea”. Kuva Anssi Koskinen

Joukkueen harjoitusarjen suunnittelu on vaatinut taas koko valmennustiimiltä hetkessä elämistä, sillä maajoukkuekutsut ja -tapahtumat ovat tuoneet oman mausteensa harjoituskauteen.

“Meillä on ollut kesällä paljon maajoukkue-edustuksia, mikä on vaikuttanut kesän läpivientiin, mutta ne ovat osa kärkijoukkueiden arkea ja kertovat myös meidän arjesta. On pelkästään hienoa, että seurastamme kutsutaan pelaajia kansainvälisiin ympyröihin. Tästä kunnia menee luonnollisesti myös kanssatreenaajille.”

TPS kohtaa torstain liiga-avauksessa EräViikingit, jonka se voitti selvänumeroisesti harjoitusottelussa.

“Pelasimme EräViikinkejä vastaan harjoitusottelun pari viikkoa sitten, joten molemmilla joukkueilla on varmasti hyvä käsitys siitä millainen porukka sarja-avauksessa tulee vastaan. Meillä on tässä kauden alun kynnyksellä vahva luotto omaan tekemiseemme, mutta tiedostamme kuitenkin, että asiat eivät tule torstainakaan tapahtumaan itsestään. Ollaan heti alusta asti teräviä ja tehdään kentällä sekä sen ulkopuolella kaikki pienetkin asiat laadukkaasti, niin tulos on meidän kannalta positiivinen.”

EräViikingit – TPS to 15.9. klo 18.30

TPS100 -juhlapelit pelataan lauantaina 17.9. Kupittaalla (F-liiga N klo 15.00 TPS-FBC Loisto; F-liiga M klo 18.30 TPS-Oilers). Liput ennakkoon TIKETISTÄ.