Tiikerit vastassa lauantaina, Kailiala palaa kentälle – “Yksi ja ainoa päämäärä kentälle mentäessä on voittaa”

Tiikerit vastassa lauantaina, Kailiala palaa kentälle – “Yksi ja ainoa päämäärä kentälle mentäessä on voittaa”

TPS palaa tositoimiin maaottelutauon jäljiltä lauantaina Kupittaalla kun se saa vieraita Vantaalta. Tikkurilan Tiikerit nousi monen yllätykseksi viime kauden päätteeksi Divarin mestariksi ja lunasti näin liigapaikan tälle kaudelle. Nuorekas joukkue on pelannut lupauksia herättävästi, mutta toistaiseksi tiukat pelit ovat kääntyneet kokeneemmille vastustajille – saldona tällä hetkellä yksi kolmen pisteen voitto sekä yksi jatkoaikavoitto. Ennen maaottelutaukoa Nokian KrP rallatteli peräti 16 maalia vantaalaisten verkkoon, joten tauolla Tiikerit ovat varmasti pohtineet keinoja pitää oma pää hieman puhtaampana. 

TPS:lle lauantai tuo kotiottelun lisäksi äärimmäisen mieluisia uutisia, sillä joukkueen kapteeni Miko Kailiala tekee paluun askiin. Ensimmäisessä sarjaottelussa jalkansa loukannut Miklu puhkuu näyttöhaluja. 

“Pelien seuraaminen katsomosta on tietenkin sapettanut äärimmäisen paljon, mutta jos posia haetaan, niin lauantaina laitumille pääsee kohtalaisen näyttöhaluinen ja kiimainen ori. Kuntoutuminen on sujunut ja sujui odotettua paremmin ja sen takia paluu kentille tapahtuu jopa hieman ennakoitua nopeammin.”

Miklu on tällä kaudella nähty tositoimissa vain kauden avausottelussa Oilersia vastaan © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

Loukkaantumista seurasi monelle urheilijalle tuttu ja raastava kuntoutumisjakso, mutta Kailialalle löytyi inspiraatiota läheltä joukkueen sisältä. 

“Diagnoosin saatuani ja suurimmat pettymykset ja kiukut nieltyäni, tein päätöksen, että tämän kuuden viikon kuntoutuksen aikana tehdään kaikki niin hyvin kuin mahdollista. Omaa motivaatiota tämän suhteen on ehdottomasti nostanut Hullu Hoikkasen pitkä kuntoutusprosessi ja sen seuraaminen vierestä. Aina ei tunnu herkulta, mutta ei auta ruikuttaminen. Hoikkanen on tehnyt kaiken viimeisen päälle, joten siinä on ollut vahvaa esimerkkiä itsellekin. Ja nyt kun nuori Aatu Koivisto loukkasi nilkkansa, olen pyrkinyt olemaan taas siihen suuntaan mallina. Jos nähdään posin kautta, pääsin ainakin kesken kauden harjoittelemaan sellaisia asioita, mitkä eivät välttämättä olisi sopineet ohjelmaan mikäli olisin ollut pelikykyinen. Treenikertoja on kuntoutumisjakson aikana ollut “riittävästi””, Kailiala kertoo.

TPS majailee tällä hetkellä runkosarjan sijalla kahdeksan. Joukkue on voittanut jopa näytöstyyliin pudotuspelien ulkopuolelle ennakoidut vastustajansa, mutta muut kärkiryhmät ovat toistaiseksi poistuneet keskinäisistä kamppailuista voittajina. Miklu ei anna tälle tilastolle arvoa.  

“Mun mielestä on ihan turha katsoa keitä vastaan on hävitty ja kenet on voitettu. Meidän joukkueen yksi ja ainoa päämäärä kentälle mentäessä on voittaa. Sillä ei ole merkitystä kuka on vastassa. Sen asian saaminen tuonne takaraivoon ja ennen kaikkea sen näyttäminen kentällä on tällä hetkellä se mitä kaivataan.”

”Meidän joukkueen yksi ja ainoa päämäärä kentälle mentäessä on voittaa. Sillä ei ole merkitystä kuka on vastassa.” © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

“Otteet tähän saakka on tietysti jättäneet parantamisen varaa ja sekös entistä enemmän on sapettanut kun on joutunut istumaan katsomossa. Sitä haluaisi tietysti olla tuomassa omaa osaamista kentälle erityisesti näissä tilanteissa. Uskon käyrän olevan kuitenkin oikeaan suuntaan ja mainittakoon, että pelimme on kyllä kehittynyt koko ajan.”

Pelkkää negaa TPS:n kausi ei tietenkään ole pitänyt sisällään. Joukkueessa on astunut isompaan ruutuun tuoreita nimiä ja jokainen menestystä tavoitteleva joukkue tarvitsee tällaisia ryhmän sisäisiä nousijoita. Kailiala allekirjoittaa tämän. 

“Kauden suurimmat onnistujat joukkueessamme ovat ehdottomasti olleet puolustaja Tatu Kanervisto, joka on ollut alakertamme ykkösnimi sekä ennakkoluulottoman varmasti torjunut Oskari Fälden. Molempia ukkoja on ollut ilo seurata.” 

Lauantainen vastustaja Tiikerit saa vastaansa nälkäisen turkulaisryhmän, kautensa uudelleen starttaavan Kailialan johdolla. Kapteenin näkemys vastustajasta ja ottelusta on selkeä.

“Tiikereiltä löytyy muutama nälkäinen nuorempi jantteri, joiden tehojen varassa joukkue nojaa. Odotan heiltä aika ennakkoluulotonta peliä, mutta samalla totean, että meidän joukkueen laajuus ja laatu on liikaa ja voitetaan lauantaina.”

TPS-Tiikerit la 16.11. klo 17.00, Kupittaan palloiluhalli

Liput ennakkoon Tiketistä