Tepsille ensimmäinen voitto Classicista 2010 vuoden jälkeen

F-Liigassa nähtiin jälleen huippukamppailu Ideapark Bläk Boks hallilla, jonne TPS matkasi Classicin vieraaksi. Maajoukkuetauon jälkeen joukkueiden ensimmäinen liigamatsi oli odotetusti todella tasainen ja ratkaisua jouduttiin odottamaan rangaistuslaukauskilpailuun asti.

TPS aloitti vahvasti, kun se hallitsi ottelun tapahtumia ensimmäisessä erässä. Pitkän painostuksen ja monien hyvien maalipaikkojen jälkeen TPS:n paine palkittiin ottelun 16. minuutilla, kun Aleksi Ahokas laukoi ottelun numeroiksi 0-1 Ville Hirvisuon syötöstä.

Toisessa erässä Classic pääsi mukaan peliin ja joukkue saikin tasoitusosuman heti toisen erän alkuun. Rauhallisen toisen erän jälkeen siirryttiin viimeiseen erään lukemissa 1-1. Lopulta ottelun voittajaa lähdettiin hakemaan rangaistuslaukauskilpailulla, kun kolmas erä ja jatkoaika taisteltiin maaleitta.

TPS voitti ottelun lopulta rankkarikisan jälkeen Classicin onnistuttua viidestä laukauksesta vain kerran. Tämä oli tepsin ensimmäinen runkosarjavoitto Classicista sitten helmikuun 2010. Tepsin pelaajat olivat pelin jälkeen pelkkää hymyä ja yksi heistä oli joukkueen nuori hyökkääjä Marius Suominen.

”Classic sytyttää aina. Oltiin päätetty joukkueen kanssa, että tänään pelataan rohkeasti, eikä lähdetä peruuttelemaan ja vain voitto kelpaa. Saatiin hyvä startti matsiin ja pysyttiin pelisuunnitelmassa. Puolustettiin tänään hyvin viisikkona ja pystyttiin ajoittain hallitsemaan peliä pallolla hyvin, sitä myötä myös pystyttiin pitämään Classic pois pallosta. Veskarit pelasivat todella hyvin, joten oli tosi pienten marginaalien ottelu”, Suominen kommentoi.

”Puitteet oli loistavat ja halli oli aivan täynnä, mikä oli aikamoinen lisä peliin. Oli hieno tasonmittaus tässä kohtaa kautta ja tottakai pirun hyvä fiilis hakea Classicin kotihallista voitto perjantai-iltana. Tämä oli hyvä signaali jatkoa ajatellen, kun nähtiin että se on mahdollista voittaa Classic, mikä on ollut meille pienimuotoinen peikko viime kaudet” lopettaa Suominen.