Tatu Kanervisto haluaa tuottaa myös pallollisena – TPS kohtaa perjantaina ÅIF:n

Tatu Kanervisto haluaa tuottaa myös pallollisena – TPS kohtaa perjantaina ÅIF:n

TPS:n takalinjoilla jo kaudella 14-15 luutinut järkälemäinen Tatu Kanervisto on ollut yksi hankalan alkukauden valopilkuista. Takuutyötä omassa päässä jo pidemmän aikaa tehnyt Kanervisto on tämän kauden otteluissa väläytellyt myös pallollista osaamistaan. Tämä ei sinänsä tule miehen pidempään tunteville yllätyksenä, sillä TPS:n juniorimyllyn läpikäynyt 96-syntynyt Kanervisto oli erityisesti junioriuransa loppupuolella varsin tehokas myös hyökkäyssuuntaan. TPS:n saldo kolmen pelatun pelin jälkeen on pyöreät nolla pistettä, mutta Kanervisto on luottavainen suunnan kääntymiseen.

“Alku ollut tulosten valossa kyllä surkea, mutta varsinkin Erviä vastaan onnistuttiin pelillisesti toteuttamaan myös niitä juttuja mitä valmennus on halunnut nähdä. Meidän prosessi on käynnissä ja luotetaan 100% siihen, että se tuottaa pitkässä juoksussa meille suotuisia tuloksia. Tosiasia on kuitenkin se, että meidän tehtävä on voittaa sählypelejä ja siinä ei olla vielä onnistuttu. Tähän viikkoon lähdettiinkin peilin kautta tekemään töitä, jotta ansaitaan ekat pisteet perjantaina.”

Kaudella 15-16 Kanervisto pelasi farmisopimuksen turvin SBS Wirmossa divaria, jossa hän kellotti lopulta sarjasta pudonneessa kyläjoukkueessa 21 ottelussa mainiot 6+10=16 tehot. Mies omaa potentiaalia tehdä pisteitä myös Salibandyliigassa. 

“Henkilökohtaisella tasolla kauden alku on ollut ihan ok. Pari ekaa peliä oli ajoittain hieman tuskasta, mutta viime pelissä pääsin jo hyvin peliin sisään ja onnistumisiakin tuli. Oma tavoitteeni on ollut pallollisen pelaamisen kehittäminen. Puolustaa osaan jo suhteellisen hyvin, joten seuraavan stepin ottaminen vaatii sitä, että pystyy myös pallon kanssa tuottamaan joukkueelle jotakin hyödyllistä. Lauantain pelissä onnistuinkin jo ajoittain tässä.”

”Tää kaupunki on mustavalkoinen”, toteaa Kanervisto loppukaneettia kysyessä. © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

TPS:n pelit jatkuu perjantaina, kun joukkue matkaa sarjanousija ÅIF:n vieraaksi. Liigatulokas on aloittanut kautensa pirteästi ja vaikka joukkuetta ei aiemmin Salibandyliigassa ole nähty, on siinä roppakaupalla pääsarjakokemusta. 

“ÅIF on itselleni melko tuntematon nippu. Vuonna 2016 olen tainnut kerran Wirmon paidassa heitä vastaan pelata. Vielä ei olla videoitakaan katseltu, mutta voisin kuvitella, että aika kääntöpeliorientoitunut porukka tulee vastaan. Hieno meininki on Sipoossa ainakin näyttänyt olevan. Toivotaan, että perjantainakin on halli täynnä ja saadaan kunnon karnevaalit pystyyn!” 

“Perjantaina vaaditaan meiltä kärsivällisyyttä. Edessä on varmasti hiukan erilainen haaste kun aikasemmin, joten pelin kuva voi olla erilainen mihin ollaan totuttu. Täytyy kärsivällisesti tehdä oikeita asioita ja antaa niiden tuoda tulos mukanaan. Tämä pätee myös isommassa kuvassa”, päättää Kanervisto.

Tatu Kanerviston tilastot

ÅIF-TPS pe 4.10. klo 18.00