Taistelu finaalipaikasta alkaa keskiviikkona Seinäjoella

Taistelu finaalipaikasta alkaa keskiviikkona Seinäjoella

Odotettu välieräsarja TPS:n ja SPV:n välillä pääsee vihdoin käyntiin keskiviikkona, kun joukkueet kohtaavat Seinäjoen urheilutalolla klo 18:30 alkaen. SPV:lle paikka välierissä on jo sen historiansa yhdeksäs, kun taas TPS on valmistautunut viimeisen viikon ajan seurahistoriansa ensimmäisiin semifinaaleihin. Vaikka kokemusetu tässä vaiheessa onkin seinäjokelaisten puolella, aikoo turkulaisryhmä korvata sen valtavalla innolla ja tahdonvoimalla kun joukkueet aloittavat himoitun finaalipaikan tavoittelun.

SPV voitti omassa puolivälieräsarjassaan EräViikingit selvin 4-1 otteluvoitoin. Joukkue pelasi totutun hyökkäysvoittoista peliään ja hyydytti helsinkiläiset kovan karvauspelinsä turvin. Maaleja iskettiin molempiin päihin kovalla tahdilla ja varsinkin Seinäjoen kamppailuissa kotiyleisö eli joukkueensa mukana totutun vahvasti. Samaa on odotettavissa myös keskiviikkona, kun Tommy Koponen johdattaa joukkonsa ensimmäistä kertaa urheilutalon kotikatsomon eteen. Joukkueen ykkösnimi ensimmäisellä kierroksella oli totutusti Sami Koski, joka iski viidessä kamppailussa peräti 17 tehopistettä, joka oikeuttaa pudotuspelien pistepörssin kärkisijaan.

TPS on päässyt harjoittelemaan viikon verran oman puolivälieräsarjansa päätyttyä. Ensimmäisen pudotuspelisarjan voittaminen toi ryhmään paljon lisää uskoa ja virtaa ja nyt tavoitteena on tuoda kentälle entistä yhtenäisemmin pelaava Palloseura. Joukkueen tasaisin viisikko ensimmäisellä kierroksella oli Jaakko Hautamäen johtama kakkosviisikko, jonka oikeassa laidassa Mikko Hautaniemi iski 12 tehopistettä, joka oikeuttaa tällä hetkellä tehotilastossa toiselle tilalle. Nyt tehoja kaivataan entistä laajemmalta rintamalta, jotta mustavalkoiset pystyvät haastamaan Peliveljien laajan hyökkäysosaston.

Päävalmentaja Jukka Ruotsalainen oli odottavalla mielellä maanantain harjoitusten päätyttyä. ”Hienoa päästä taas pelaamaan ja sitä kautta uuteen haasteeseen kiinni. Vastakkain ovat kaksi aika erilaista ryhmää, jotka ovat aina kohdatessaan tarjonneet hienoja kamppailuita. Me halutaan pelata jälleen kauden parasta salibandya ja sitä tämän sarjan voittaminen tottakai tulee vaatimaankin. Uskon, että molemmilla paikkakunnilla yleisö osaa arvostaa näitä upeita otteluita ja samalla loistava tunnelma antaa pelaajille vielä yhden vaihteen lisää tuleviin kamppailuihin”, päävalmentaja kertoo.

Ottelusarja käynnistyy siis keskiviikkona klo 18:30 Seinäjoen urheilutalolla. Ruutu näyttää kamppailun totutusti suorana lähetyksenä 18:20 alkaen. Ensimmäinen kotiottelu on vuorossa perjantaina Kupittaan Palloiluhallilla klo 18:30.

Miko Kailiala ja Jukka Ruotsalainen TPS TV:n haastattelussa

SPV – TPS tulospalveluun

Ruudun lähetykseen