SPV vei sekavan kamppailun

SPV vei sekavan kamppailun

Melko kuumaksi muodostunut viime kevään välieräparin kohtaaminen päättyi kotijoukkueen 11-9 (3-3, 5-2, 3-4) voittoon. Tasan päättyneen avauserän jälkeen SPV oli vahva ennen kaikkea erikoistilanteissa, joita kamppailussa nähtiin varsin runsaasti. 

TPS ei pystynyt täysin sopeutumaan kiihkeän kamppailun tuomarilinjaan ja tunne räiskyi hieman yli äyräiden. Sen myötä joukkue istui voiton kannalta liian monta minuuttia jäähypenkillä liigan tehokkaimpiin kuuluvaa ylivoimajoukkuetta vastaan. Ajassa 46.01 jo neljän maalin takamatkalle jäänyt TPS ei kuitenkaan missään vaiheessa luovuttanut, vaan se tuli Mikko Hautaniemen (2+1), Joonas Koskisen (2+0) ja Eero Jalon (1+1) maaleilla jo maalin päähän 2,5 minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. SPV iski itsensä kuitenkin uudelle kahden maalin karkumatkalle heti aloituksesta. Enempää maaleja ei nähty, joten pisteet jäi tällä kertaa Seinäjoelle.

TPS:n päävalmentaja Janne Kainulainen katsoi, että joukkue teki pelistä SPV:lle sopivan parin erän ajan.

”Pari erää pelattiin kaverin pussiin ja taas kerran viimeisessä erässä peli vapautui ja uskallettiin haastaa vahva vastustaja. Henkisesti ja pelillisesti vielä paljon hommia edessä, onneksi matkaa on vielä paljon jäljellä.”

TPS:n positiivisimmasta suorituksesta palkittu Mikko Hautaniemi oli pelin jälkeen kriittinen sekä omaa, että joukkueen suoritusta kohtaan.

”Päästettiin kaveri taas liikaa eteen toisessa erässä. Sen jälkeen ryhdyttiin pelaamaan rohkeammin ja saatiin selvästi enemmän maalipaikkoja kuin vastustaja. Ei saada aina päästää näitä päävastustajia eteen kolmea maalia ja sen jälkeen ryhtyä pelaamaan. Ja tämä kritiikki koskee myös todella paljon itseäni. En tiedä missä syy piilee, mutta aiotaan parantaa. Ensi lauantaita kohti.”

TPS kohtaa ensin lauantaina 26.10. klo 17.00 puhtaalla pelillä porskuttavan Classicin. Classicin kotiottelu pelataan poikkeuksellisesti Huittisissa.