SPV tyly vieras Kupittaan illassa – välieräsarja nyt tasalukemissa 1-1

SPV tyly vieras Kupittaan illassa – välieräsarja nyt tasalukemissa 1-1

Reilut 1500 turkulaiskatsojaa näki tänään Kupittaan Palloiluhallilla erittäin monivaiheisen kamppailun, jossa kotijoukkue TPS tuli avauserään loistavalla ilmeellä pelaten kauden parasta peliään, mutta rutinoitunut SPV ei tästä hätkähtänyt, vaan se näytti turkulaiskatsomolle loistavaa viimeistelytaitoaan ja käänsi ottelun lopulta itselleen selvin 3-10 (3-4,0-1,0-5) lukemin. Tämä tarkoittaa sitä, että ottelusarja on nyt tasan 1-1 ja samalla sarjan kotietu palautui takaisin Peliveljille.

Kuten sanottua, TPS pelasi ottelun ensimmäiset 15 minuuttia erinomaisesti iskien taululle 3-1 lukemat Miko Kailialan, Sami Saarisen sekä Nikolas Laaksosen johdolla. SPV pääsi peliin mukaan erän loppupuolella ja se viimeisteli paikoistaan todella murhaavasti kääntäen ensimmäisen kaksikymppisen lukemiksi 4-3 vierasjoukkueen hyväksi. Toinen erä oli kummaltakin ryhmältä selvästi tarkempaa peliä ja ainoasta osumasta vastasi SPV Tuukka Kivirannan osuttua heti ottelun alkuhetkillä.

Päätöserän TPS-kiri koki heti alussa kovan kolauksen kun Jukka-Pekka Peltoarvo viimeisteli kauniin kuvion päätteeksi 6-3 osuman, jonka jälkeen kotijoukkue oli pakotettu hakemaan lisäosumia kovemmallakin riskillä. Tämä ei tällä kertaa kannattanut, vaan vieraat käyttivät omat vastahyökkäyksensä hyväksi ja ratkaisi kamppailun lopullisesti 10 minuuttia ennen ottelun päättymistä. Viimeiset viisi minuuttia TPS haki kavennusta vielä ilman maalivahtia pelatessa, mutta tällä kertaa ainoat osumat nähtiin TPS-päädyssä ja lopulta Kupittaan valotaululle jäivät tylyt 10-3 vierailijoiden hyväksi.

Päävalmentaja Jukka Ruotsalainen ei suostunut laittamaan päätä piiloon ottelun päätyttyä. ”Erinomainen alku ja pelinopeus, joka olisi täytynyt käyttää tänään vielä kovemmin hyväksi. Tänään meidän heikot hetket olivat liian heikkoja ja SPV pääsi pelaamaan turhan paljon omilla vahvuuksillaan. Kun ollaan tänne saakka tultu, on selvää, että välillä matkalle sattuu myös vaikeampia hetkiä, joista meidän täytyy tulla yhdessä entistä vahvempina takaisin. Sarja on nyt takaisin lähtöruudussa ja sunnuntaina meillä on loistava paikka nousta takaisin omalle vahvalle tasolle ja napata toinen kiinnitys finaalipaikkaan”, Ruotsalainen kommentoi ottelun päätyttyä.

Ottelusarja jatkuu siis sunnuntaina Seinäjoen urheilutalolla klo 17:00. Ottelusta lisää lauantai-illan aikana.

 

TPS – SPV tilastot (VE2)

Anssi Koskisen ottelukuvat

Ottelun maalikooste & lehdistötilaisuus