Seuraava askel, välierät! – “Oma perustekeminen ja siihen yksi keväinen napsu lisää”

Seuraava askel, välierät! – “Oma perustekeminen ja siihen yksi keväinen napsu lisää”

TPS:n pudotuspelijuna eteni varsin vakuuttavasti läpi puolivälierävaiheen. Välierävaiheessa vastus kovenee, kun TPS iskee yhteen runkosarjan kakkosen, Esport Oilersin kanssa.

Lopullisen läpimurtokautensa salibandynkansan tietoisuuteen runkosarjassa iskenyt Toni Salminen on jatkanut tuloksekasta tekemistä myös pudotuspeleissä. Viiden pelatun pelin jälkeen tehotilasto näyttää lukemaa +8 ja pisteitäkin on kertynyt yhteensä neljä kappaletta. Salminen itse näkee, että ottelusarjassa oli TPS:n kannalta paljon hyvää.

SPV-sarjasta jäi käteen tukki hyviä asioita, vaikka parannettavaa jäi. Taidettiin päästää alle 3,5 maalia per ottelu ja tämä täytyy saada pidettyä samalla tasolla Oilers-sarjassa. SPV sai välillä aika hyvin laukauksia läpi meidän maalia kohti ja sen myötä lavan puolustaminen pitää olla tarkempaa omassa päässä. Tarvii siis ottaa oppia tuosta sarjasta, mutta omalla tavallaan jättää se myös taakseen ja siirtyä kohti seuraavaa.

Välierävastustaja Oilersin kanssa voitot menivät runkosarjassa 1-1. Turunkin ottelussa TPS oli jo hankalassa asemassa ottelun sisällä, mutta näytti vahvuutensa nousemalla takaa-ajoasemasta voittoon. Salminen pitää Oilersia kovana vastustajana.

– Oilers on taitava jengi, joka tykkää myös raastaa ja pelaa välillä vähän sääntöjen rajamailla. Tuntuu, että ollu aika kauan semmoinen mielialajengi, että kun peli kulkee niin aika lähellä liigan paras ryhmä varsinkin hyökkäyspäähän. Mutta sitten taas jos ei tule onnistumisia, niin saattaa vähän turhautau ja riskitaso nousee aika paljon. Heidän omalla puolustusalueella on ehkä ne suurimmat heikkoudet.

Salminen iski 5. puolivälieräottelun voittomaalin ja palkittiin TPS:n parhaana. Kuva Anssi Koskinen

– Oilers on ollut meille haastava vastus, koska on vähän erilainen kuin muut jengit. On pirun taitavia äijiä, mutta löytyy myös sitä raastoa, taistelua ja kovuuttakin melko hyvässä balanssissa. On osannut meitä vastaan rankaista, jos on vähänkin paikkoja siihen annettu. Kohtuullisen nuori ryhmä kyllä myös ja siinä on plussia ja miinuksia. 

TPS:n voittavan suorittamisen avaimeksi Salminen nostaa hermokontrollin. 

– Tärkeimpiä asioita meille on varmasti ennen kaikkea miten meidän päät kestää. SPV-sarjassakin turhan helposti lähdettiin koko jenginä huutelemaan tuomareille – vaikka välillä varmaan aiheesta. Se on kuitenkin pois omasta suorittamisesta ja huutelun myötä se oma peliesityskin yleensä huononi. Pitää pyrkiä pitämään oma paletti kasassa ja koittaa pitää kaveri poissa erikoistilanteista, koska siinä he ovat olleet murhaavan hyviä. Me ei SPV-sarjassa otettu kauheasti jäähyjä ja se voitaisiin tuoda tähän välieräsarjaan mukana. 

– Jos pystytään keskittymään omaan perustekemiseen ja lisättyä siihen yksi keväinen napsu lisää, niin pitäisi olla hyvät mahikset jatkaa kohti kohdetta.