Seitsemäs peli tähtäimessä – “Pistetään vettä myllyyn ja sarja tasan”

Seitsemäs peli tähtäimessä – “Pistetään vettä myllyyn ja sarja tasan”

Kevään pudotuspelien parhaan ottelunsa sunnuntaina pelanneen TPS:n tavoite tiistaina Kupittaalla on selkeä – välieräsarjan jatkaminen torstaille seiskapeliin. Näin ollen vain voitto kotikentällä kelpaa. 

– Meiltä sarjan paras onnistuminen. Puolustuspeli oli hyvällä tasolla, oman pallottoman pelin aktivointi paransi tekemistä ja kaverilla oli vähemmän tilaa ja aikaa pallolla, kertasi TPS:n ikitaistelija Ville Laine avaimia sunnuntain hyvien otteiden takana.

Viime kauden runkosarjassa uransa selvästi parhaat pisteet (9+12=21) kellottaneen Laineen kulunut kausi on ollut haastavampi. TPS:n laaja rinki on tiennyt myös Laineelle penkkikomennuksia. Joukkuepelaajien aateliin kuuluva Laine ei asiaa ole suuremmin pohtinut.

– Laaja rinki on tuonut omat haasteensa ja useampi äijä kamppailee tasapäisesti peliajasta. Sen myötä on tullut paljon rotaatiota. Nyt ollaan saatu hyvä playoff-moodi päälle meidän kentällä (Laine-Kinnunen-Hyytiäinen; Alin-Ti Salminen) ja peli on ollut vapautunutta. Itse henkilökohtaisesti viihdyn kevään peleissä, silloin pelaajien henkinen kovuus punnitaan.

TPS ei ole toistaiseksi Oilers-sarjassa saanut Kupittaalla itsestään parasta irti. Tiistaina siihen avautuu uusi mahdollisuus. Tulevan lääkärin reseptit sarjan jatkumiselle ovat selkeät.

– Jatketaan samalla kaavalla, pistetään vettä myllyyn ja sarja tasan. 

Kuva: Juha Järvenpää