Ruotsalainen – joukkue valmiina perjantain kamppailuun

Ruotsalainen – joukkue valmiina perjantain kamppailuun

Upeasti päättynyt maajoukkuetauko on nyt takanapäin ja 14 liigajoukkuetta ovat jälleen kääntäneet katseet arkipäivään ja tuleviin otteluihin. TPS:n osalta paluu arkeen tapahtuu kahden ottelun viikonlopulla, kun huomenna perjantaina TPS kohtaa Kupittaalla LASBin ja sunnuntaina mustavalkoiset matkustavat Tampereelle, jossa vastaan asettuu Koovee. Seuraava kahden ottelun rutistus odottaa sitten heti joulun jälkeen, kun 27.12. TPS isännöi Nokian KrPtä ja siitä kahden päivän päästä edessä on vierasmatka Seinäjoelle jossa liigapisteiden lisäksi jaossa on myös jatkopaikka Suomen Cupin välieriin. TPS-toimitus kyseli joukkueen päävalmentaja Jukka Ruotsalaiselta menneestä syyskaudesta ja myös tulevasta neljän ottelun peliputkesta.

Jukka, 12 ottelua pelattu, pisteitä kasassa 25 ja sijoitus runkosarjassa kolmas. Miten summaisit kauden ensimmäistä puoliskoa?
Aika odotetunlainen alkukausi pelattiin. Muutama ruma nukahdus missä tiputettiin tärkeitä pisteitä matkalle ja sitä kautta kärki pääsi vähän karkuun syksyn aikana. Siihen vastapainoksi hienoja venymisiä vaikeissa paikoissa sekä muutama matsi jossa pelattiin jo aika korkeallakin tasolla. Pelaamisen kanssa tehdään jatkuvasti töitä, eikä missään nimessä olla siinä pisteessä kun keväällä halutaan, mutta joukkueen työmoraali ja halu kehittyä takaavat sen että kaikki mahdollisuudet loistavaan kevääseen on olemassa. Pitää vaan olla hetkessä kiinni eikä luulla ja kuvitella yhtään mitään.

Perjantaina vastassa kotona LASB, mitä odotettavissa?
LASB on päässyt treenaamaan koko joukkueen voimin viimeiset kolme viikkoa ja tulee taatusti lujaa tauolta kentälle. He tarvitsevat voittoja päästäkseen takaisin playoff-junaan, joten meidän täytyy olla tosi valmiina alusta lähtien. Varmasti hieno ilta tulossa ja halutaan tarjota kotiyleisölle viihdettä koko rahan edestä.

Monia varmasti kiinnostaa, joko mestarikolmikko nähdään kentän puolella heti huomenna?
Pojat liittyvät joukkueen treenivahvuuteen tänään ja jos mitään takapakkeja ei tule, niin eiköhän heidät kentällä nähdä. Uskon että pelihaluja on paljon ja kentällä nähdään nälkäisiä maailmanmestareita.

Kausi jatkuu sitten kotimatsin jälkeen jo heti sunnuntaina ja joulunkin jälkeen pelataan heti kaksi matsia, millaisin tavoitteiden näitä kohti?
Huomattiin syyskaudella kuinka tiukassa jokainen piste tässä sarjassa on, joten se on varmaa että jokaiseen matsiin täytyy pystyä lataamaan kaikki mahdollinen, jotta voittoja tulee jatkossakin. Samalla kuitenkin pitää pystyä parantamaan pelaamisessa yksityiskohtia ja seurata mittareita pelinkin osalta jotta tiedetään että prosessi etenee oikeaan suuntaan kevään lähestyessä. Koovee näytti meille viime kohtaamisessa oman vaarallisuutensa ja joulun jälkeisissä kahdessa matsissa saadaan vastaan kaksi liigan kovakuntoisinta joukkuetta, joten haastetta tulee riittämään. Mutta se mahtava juttu, sen takia tätä tehdään jotta päästään mittaamaan omia rajojamme ja sitä kautta saadaan mahdollisuus nousta jälleen uudelle tasolle joukkueenakin. 

Tällä hetkellä katsojakeskiarvo keikkuu tuhannen katsojan paikkeilla, mitä terveisiä katsomon puolelle?
Meille Kupittaasta on tullut koti ja me halutaan olla aina parhaimmillamme kun päästään pelaamaan meille rakkainten ihmisten eteen. Toivottavasti se intohimo voittaa ja menestyä paistaa katsomoon saakka ja sitä kautta tunnelma nousee entisestään kevättä kohti mentäessä. Toivotaan että huomisesta tulee loistava ilta jossa pidetään hauskaa niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin!

TPS – LASB huomenna perjantaina klo 18:30 Kupittaalla, tervetuloa katsomoon!