Raatarilasta TPS:n miesten päävalmentaja – valmennustiimi jatkaa

Raatarilasta TPS:n miesten päävalmentaja – valmennustiimi jatkaa

TPS on nimittänyt uudeksi miesten edustusjoukkueen päävalmentajaksi Santeri Raatarilan. Kaksi edellistä kautta FBC Turun päävalmentajana toiminut Raatarilalla on kokemusta lisäksi Josban päävalmentajana sekä apuvalmentajana toimimisesta. Raatarila astuu TPS:n peräsimeen äärimmäisen motivoituneena. 

– Turun Palloseura on kokonaisuudessaan merkittävä kansallinen ja alueellinen toimija. TPS-logo herättää tunteita yli lajirajojen. Koenkin olevani etuoikeutettu saadessani jatkossa toimia TPS Salibandyn miesten edustusjoukkueen päävalmentajana.

– Seurassa on tehty hyvää työtä jo pidemmän aikaa, mistä kertovat myös kasvaneet urheilulliset odotukset. TPS onkin tällä hetkellä seura, jossa janotaan voittamista ja pyrin omalta osaltani tekemään hartiavoimin töitä sen eteen, että kaukalossa nähtäisiin voittava TPS, Raatarila jatkaa. 

Tuekseen Raatarila saa vahvan valmennustiimin, sillä koko menneellä kaudella mukana ollut nelikko – Toni Läntinen, Jere Jokinen, Maria Valtanen, Pyry Luukkonen – jatkaa myös tulevalla kaudella. 

– Tulen luonnollisesti kantamaan lopullisen vastuun joukkueen toiminnasta, mutta aivan liian usein näissä uutisissa huomio kohdistuu pelkästään päävalmentajaan ja monet muut tärkeät ihmiset mainitaan vain sivulauseessa. Haluankin nyt omalta osaltani nostaa jalustalle myös muut taustatiimimme jäsenet ja korostaa heidän merkitystään arjen toiminnassa. Jokainen on omassa roolissaan tärkeä pala kokonaisuutta ja osaltaan vaikuttamassa joukkueen suorittamiseen kaukalossa, Raatarila painottaa. 

Vahvaa jatkuvuutta edustaa Toni Läntinen, joka aloittaa neljännen kautensa TPS:n liigamiehistön valmennustiimissä. 

Erittäin innostuneena ja motivoituneena lähden jatkamaan työtä joukkueen parissa. Viime vuodet ollaan otettu pelillisesti hyviä steppejä eteenpäin ja halutaan tietenkin jatkaa tätä trendiä myös tällä tiimillä. Se tarkoittaa vaan arjessa vielä enemmän työtä ja sitoutumista – ne kulkevat menestyksen kanssa käsi kädessä.

Toni Läntinen jatkaa TPS:n miesten liigaryhmän valmennustiimissä avainroolissa.

TPS:n urheilujohtaja Perttu Kytöhongan mukaan valmennuksen rakentamista on lähestytty ennen kaikkea tiimikokonaisuus edellä. 

– Liigajoukkueen valmentaminen on haastava kokonaisuus, eikä missään nimessä mikään yhden ihmisen show. Olemme saaneet miesten liigajoukkueen valmennukseen monipuolista osaamista, jatkuvuutta ja ennen kaikkea erilaisia persoonia. Valmennustiimin sisäisen, vahvan yhteistyön kautta uskon että voimme tälläkin saralla olla enemmän kuin eri osien summa. 

Fysioterapeutin ja liikuntaneuvojan tutkinnot omaava Raatarila tulee miesten valmennuksen lisäksi toimimaan seurassa P21- ja P18-joukkueiden fysiikkavalmentajana. 

– Pyrimme ylipäätään hakemaan avainnimitysten kohdalla vahvoja synergiaetuja. Raatarila vastaa meidän vanhimpien poikajuniorijoukkueiden laadukkaasta fyysisestä harjoittelusta ja sen ohjelmoinnista. Samalla hän pääsee arjessa toimimaan meidän tulevien liigapelaajien tukena. Lisäksi Raatarila lähtee kehittämään seuran talenttitoimintaa. 

– Haluamme tämänkin ratkaisun kohdalla tuoda edustusurheilua entistä lähemmäksi laadukasta junioritoimintaamme. Avain TPS:n nousulle kohti huippua aikuisissa on ollut lukemattomien ihmisten tekemä, sitoutunut työ tämän seuran eteen niin junnuissa kuin aikuisissakin. Yhteistyö ja samaan suuntaan työskentely on menestyksemme avain myös tulevaisuudessa, päättää Kytöhonka. 

[envira-gallery id=”11111″]