Pudotuspelikevät starttaa Turussa – “Nyt on maaleja tullut Korppua vastaan hyvin”

Pudotuspelikevät starttaa Turussa – “Nyt on maaleja tullut Korppua vastaan hyvin”

Lauantaina puolivälieräsarjansa KrP:tä vastaan voitolla avannut TPS pääsee maanantaina ensimmäistä kertaa tänä playoff -keväänä kotiyleisönsä eteen Kupittaan palloiluhalliin. Vakuuttavasti 55 minuuttia pelannut TPS-ryhmä sai kuitenkin ottelun lopussa näytteen KrP:n vaarallisuudesta nokialaisryhmän kirittyä maalin päähän ilman maalivahtia. 

TPS:n sankari avausottelussa oli kolme maalia tehnyt Eero Jalo. Kahdessa viime KrP -kohtaamisessa yhteensä seitsemän maalia iskenyt Jalo jakaa kiitosta ketjukavereilleen. 

“Joo nyt on maaleja tullut Korppua vastaan hyvin. Tietystä täytyy muistaa, että ne on maalinedustalta tai takatolpilta lyöty käytännössä tyhjiin. Pitää antaa ketjukavereille kiitosta niistä. Niinku joku astetta järkevämpi on sanonut, että jos haluat pizzaa, mene pizzeriaan ja jos haluat tehdä maalin, mene maalille. Ollaan tiedostettu, että vihollisella on hyvät yksilöt hyökkäyspäässä ja ne pitää saada kuriin. Erikoistilanteissa kaveri on varmaan sarjan paras jengi, joten niissä meidänkin pitää parantaa.”

Jalo on löytänyt oivan kevätvireen. Kuvat Esa Takalo

Avauskamppailussa TPS:n ykköskentän keskellä operoi joka kerta pelatessaan vahvasti esiintynyt Waltteri Vesterinen. Häneen verrattuna Jalo edustaa jo pitkän linjan kokemusta. Mentorin roolia “Eki” ei vielä itselleen ota.

“Nuori Wessu pärjäsi todella hyvin tuossa keskellä. Taitava ja todella lupaava nuori jannu, pärjää kyllä. Turha jännitys pois niin sillä pääsee jo pitkälle. En ehkä itseäni voi vielä kutsua kokeneeksi liigajyräksi, joten ehkä multa ei jäätäviä taikatemppuja kannata kysellä. Siinä samassa kentässä on Talkkari (Janne Nurminen), Muumi (Lauri Stenfors) ja Päärynä (Miko Kailiala) antaa kyllä tarvittavia vinkkejä jos tarvetta.”

Viime kevään huikeat kotiottelut ovat jääneet syvälle Jalonkin takaraivoon. Maanantain ottelun alla hänellä on yksi toive.

“Toivottavasti porukka löytää hallille. Taitaa olla Turun ainoa miesten jengi, joka pelaa Suomen mestaruudesta tänä keväänä. Ei paljoa vaadi, viis kaverusta kasaan ja lippupaketti 25€. 5€ per naamari on todella ilmainen tarjous, joten iskekää kiinni!”

Lippuinfoa löytyy tästä linkistä