Perttu Kytöhongasta TPS:n miesten päävalmentaja kaudella 23-24

Perttu Kytöhongasta TPS:n miesten päävalmentaja kaudella 23-24

TPS:n urheilujohtajana työskentelevä Perttu Kytöhonka on nimitetty miesten liigajoukkueen päävalmentajaksi kaudelle 23-24. Päävalmentajasopimus on kestoltaan 1+1 vuotta. Edellisen kerran Kytöhonka toimi TPS:n miesten päävalmentajana kausina 2010-2012. Kytöhonka jatkaa myös nykyisessä tehtävässään.

TPS:n toiminnanjohtaja Matti Mäkelä avaa ratkaisun taustoja.

”Joukkueen sarjan kärkitaisteluun luotsannut Santeri Raatarila on syksyn aikana kertonut seurajohdolle, että haluaisi useamman salibandyntäyteisen vuoden jälkeen panostaa myös kentän ulkopuoliseen työelämään. Samalla olemme käyneet seurassa muutosneuvotteluja ja pohtineet erilaisia keinoja talouden sopeuttamiseen.”

”Muutosneuvottelujen aikana päädyin siihen, että yhdistämme urheilujohtajan sekä päävalmentajan työtehtävät toukokuusta 2023 lähtien 1+1 kauden ajaksi. Kevennämme liigajoukkueen kulurakennetta mahdollistaen samalla kilpailukykyisen joukkueen rakentamisen”, Mäkelä taustoittaa ratkaisua.

”Perttu on omassa roolissaan urheilujohtajana tehnyt erinomaista työtä. Työn tulokset näkyvät mm. F-liigan sarjataulukossa ja hänen panoksensa taustoilla on muutenkin merkittävä. Kiitän hänen valmiuttaan lisätä työtehtäviä tässä tilanteessa.”

Raatarila levollisin mielin – “Olen ollut onnekas”

Santeri Raatarila on tilanteen suhteen levollisin mielin. 

”Koen olleeni onnekas, kun olen saanut työskennellä valmentamisen ohella jo useamman vuoden ajan täysipäiväisenä seuratyöntekijänä parissakin eri seurassa hyvien ihmisten ympäröimänä. Viimeisen vuoden aikana olen kuitenkin tullut siihen lopputulokseen, että haluan ainakin tässä kohtaa erottaa valmentamisen ja päivätyön tekemisen toisistaan. Intohimo valmentamista kohtaan ei siis ole itselläni vähentynyt yhtään minnekkään, vaan kyse on enemmänkin palikoiden uudelleenjärjestelystä ja selkeyden tuomisesta oman henkilökohtaisen arjen sekä valmentamisen välille. Toivonkin näin pystyväni kohdentamaan myös salibandyyn laittamani panoksen vielä selkeämmin juuri siihen valmentamani joukkueen arkeen. ”

Raatarila on luotsannut alkukaudesta TPS:n runkosarjan kärkitaisteluun. Kuva Anssi Koskinen

”Henkilökohtaisesti olen tulevan suhteen levollisin mielin ja aion nauttia täysillä tästä hetkestä. Meillä on joukkueen kanssa nyt hyvä juttu menossa ja kaikki fokus sekä oma intohimoni ovat kiinni siinä, että saadaan revittyä tästä kaudesta irti maksimaalinen tulos.”

Toukokuussa 2023 päävalmentajan pestin aloittava Kytöhonka haluaa pitää keskittymisen käsillä olevassa kaudessa.

”Juuri nyt kaikki fokus on siinä, että miesten ja naisten joukkueilla on parhaat mahdollisuudet tavoitella pokaaleita ja että pystymme taas ensi kaudella tarjoamaan junioreissa entistä paremman ympäristön nuorille pelureille. Valmennushommien kommentoinnin aika tulee sitten myöhemmin. ”

Kytöhongan edellinen valmennuspesti oli Ruotsin maajoukkueessa. Kuva Juhani Järvenpää