Perinteinen puolivälierävastus KrP Turkuun – “ Hyvät fiilikset aina kun pääsee TPS-paidan pukemaan ylleen”

Perinteinen puolivälierävastus KrP Turkuun – “ Hyvät fiilikset aina kun pääsee TPS-paidan pukemaan ylleen”

Kahtena edellisenä kautena TPS:n jalkoihin puolivälierissä jäänyt Nokian KrP saapuu keskiviikkona testaamaan jatkuuko kotijoukkueen kahden viime kamppailun maalintekovire. TPS:n keväällä kesken jäänyt kausi päättyi juuri KrP:tä vastaan, kun TPS siirtyi jatkoaikavoiton myötä 3-0 johtoon puolivälieräsarjassa. 

Yksi uusi mielenkiintoinen kasvo tämän kauden TPS-miehistössä on TPS:n oma kasvatti, mutta pienen mutkan ennen liigamiehistöön murtautumista tehnyt Juuso Forsman. Junioriuransa TPS-paidassa A-nuorten SM-kultaan lopettanut Forsman avaa hieman poikkeavampaa reittiään kohti liigamiehistöä. 

“Mustavalkoisen junnuputken jälkeen siirryin synnyinkaupunkiini Saloon pelaamaan 2.divaria IBK Medaan. Viimeisenä A-junnukautena Tepsissä voitetun SM-kullan jälkeen tapahtui itselleni pieni henkinen ulospuhallus sählyn osalta. Kun portit liigaan ei vielä Turussa auenneet, niin mietin jopa pelaamisen lopettamista. Kausi Salossa oli kuitenkin ikimuistoinen ja takataskuun jäi rutkasti itsevarmuutta.”

Forsman siirtyi vahvan 2.divarikauden jälkeen FBC Turun miehistöön, jossa hyökkääjänä suurimman osan peliurastaan operoinut “Foppa” löysi paikkansa puolustajana. Kahdessa kaudessa syntyi pudotuspelit mukaan lukien 40 maalia pakin tontilta. 

“Seuraavat kaksi vuotta pelasin Divaria FBC Turussa, missä sain otettua ison harppauksen pelaajan. Beeceestä saatu iso rooli ja nälkä kehittyä potki vahvasti eteenpäin. Kahden kauden jälkeen kuitenkin oli seuraava steppi edessä. Minulla on ollut tavoitteena pelata TPS-paidassa liigaa siitä saakka, kun C-junnuiässä siirryin Tepsiin pelaamaan ja Turkuun asumaan joten oli luonnollista, että kun tilaisuus tähän tuli, tartuin siihen.”

Forsman on alkukaudesta muodostanut toimivan ketjun Nikolas Laaksosen ja Mikko Hautaniemen kanssa, jonka alla pakkipari Toni Salminen – Juuso Alin on niinikään aloittanut kauden väkevästi. Forsmanille pelipaikkamuutos kahden pakkikauden jälkeen on sujunut varsin mutkattomasti. 

Kentällinen Forsman-Laaksonen-Hautaniemi; Alin-Salminen on onnistunut alkukaudesta mainiosti. Kuva Anssi Koskinen

“Juniorivuosina olen pelannut sekä hyökkääjän, että pakin tonttia, mutta enimmäkseen olen pelannut hyökkäyksessä. Sinänsä pelipaikan siirto ei ollut itselle iso muutos. Hyökkäjänä koen pääseväni käyttämään vahvuuksiani paremmin ja hyödyttämään joukkuetta. Kauden pakkina FBC Turussa kehittivät pallovarmuutta ja puolustustaitoja. En voinut miettiä vain vastustajan maaliverkkoa, kuten nuorempana oli tapana.”

Neljä maalia ja yhden syötön neljään ensimmäiseen peliin iskenyt Forsman on saattanut yllättää monet – mutta ei kovasti itseään. 

“Itselleni ei loppupeleissä väliä kuka niitä maaleja tekee kunhan joukkue voittaa, mutta kovan treenikesän jälkeen en itse ole yllättynyt. Täytyy tietenkin myös muistaa, että vasta neljä peliä takana kausi alussa, joten töitä on paljon edessä”, toppuuttelee Forsman innokkaimpia. 

TPS:n keskiviikon vastustaja Nokian KrP on alkukaudesta napannut neljästä pelistä kolme voittoa ja majailee tällä hetkellä pari sijaa TPS:n edellä, yhden pisteen enemmän saalistaneena. 

“Itselläni on odottavat ja hyvät fiilikset aina kun pääsee TPS-paidan pukemaan ylleen. KrP on taas minulle uusi joukkue, mutta varmuudella kova vääntö tulossa. Keskiviikkona otetaan mukaan kahden viimeisen pelin tehokkuus maalinteossa ja sydän puolustamiseen, niin pisteet jää takuulla Turkuun”, päättää Forsman. 

TPS-Nokian KrP ke 7.10. klo 18.30, Kupittaan palloiluhalli

Liput ostettavissa vain ennakkoon Tiketistä.