Odotettu finaalisarja käynnistyy lauantaina Tampereella – TPS valmiina taistelemaan kultamitaleista

Odotettu finaalisarja käynnistyy lauantaina Tampereella – TPS valmiina taistelemaan kultamitaleista

Miesten Salibandyliigan finaalit käynnistyvät huomenna lauantaina Tampere Areenalla klo 15:00, kun TPS ja Classic iskevät ensimmäistä kertaa yhteen. Kotijoukkue on edennyt finaalivaiheeseen voittamalla ensin puolivälierissä Westend Indiansin 4-1 ja sitten välierävaiheessa Esport Oilersin 4-0 otteluvoitoin. TPS:n matka finaaleihin on taas kulkenut ensiksi Nokian (4-2) ja välierissä Seinäjoen (4-2) kautta kohti kauden huipennusta. Runkosarjassa tamperelaiset olivat edellä kummassakin keskinäisessä kohtaamisessa. Ensiksi ennen MM-taukoa Classic voitti Turussa 8-4 numeroin, kun taas tammikuun lopussa pelatussa yhdistetyssä liiga- ja Suomen Cup-välieräottelussa numerot olivat 2-0 Familyn hyväksi. Tilastojen valossa sarjan ehdoton suosikki onkin helppo löytää, mutta toisaalta TPS on osoittanut tänä keväänä ja useampaan kertaan, että ennakkoarvioilla ei ole sille väliä, kun joukkue löytää oikean vireen kaukaloon hypätessään.

Classic on äärimmäisen rutinoitunut joukkue, jossa pelaa peräti 10 joulukuun maailmanmestaria. Joukkueen ykkösviisikko on ollut jo pitkään  myös Suomen maajoukkueen ykkösviisikko, joten sen pysäyttäminen onkin yksi turkulaisten tärkeimpiä tehtäviä niin huomenna kuin jatkossakin ottelusarjassa. Joukkueen tehokkaimmat pudotuspelipelaajat löytyvät kuitenkin kakkosviisikosta, jossa Joonas Pylsy ja Oskari Heikkilä ovat pelanneet loistavat pudotuspelit. Maalinsuulta löytyy sitten tänä vuonna maajoukkueeseen pysyvästi noussut Lassi Toriseva, joka on myös pelannut äärimmäisen vahvan kauden seurajoukkueensa maalilla. Varsinkin välierävaiheessa Classicin viisikkopuolustaminen oli rautaa, sillä joukkue päästi ainoastaan yhdeksän osumaa neljässä pelaamassaan kamppailussa. Onkin mielenkiintoista nähdä, mitä TPS on keksinyt tämän varalle, jotta tamperelaisten puolustuspelaaminen saadaan sekoitettua.

TPS lähtee huomiseen kamppailuun täynnä intoa. Takana on muutama terävä harjoituspäivä sekä jonkin verran videoiden kautta valmentautumista ja valmennuksella onkin selkeät ajatukset siitä, missä mustavalkoisten on onnistuttava, jotta ensimmäinen kiinnitys napataan Turkuun lauantain kamppailun päätteeksi. ”Haaste kasvaa ja niin se pitääkin tehdä kun finaalivaihetta eletään. Pelillisesti homma muuttuu jonkin verran semifinaaleista ja varmasti suurin asia on löytää oikea mielentila pallolla pelatessaan. Classic on loistava joukkue hyökkäämään vastaan ja meidän pitää olla todella kärsivällisiä ja luottaa oman pelaamisen rakenteisiin, jotta maalipaikkoja saadaan luotoa tarpeeksi. Omassa puolustuspelaamisessa tarvitsee löytää jälleen yksi askel terävyyttä, koska vastustajalla on hieman vähemmän ottelukuormaa alla. Me ollaan tultu tänne asti pelaamalla toisillemme, eikä se tule muuttumaan tästäkään eteenpäin. Todella innolla odotetaan sarjan avaamista”, Ruotsalainen päättää.

Koko TPS-joukkue toivoo, että Tampere Areena täyttyisi turkulaisista ja jo TPS-fanien aikaisemmin esille tuoma ”kotipeli vieraskentäl” toteutuu myös lauantaina, kun finaalitaistelu saadaan käyntiin klo 15:00. Jos et pääse jostain syystä paikalle, matsi myös suorana lähetyksenä JIM-kanavalta 14:45 alkaen.

 

Classic – TPS tulospalveluun