Nikolas Laaksonen ja TPS LASB:in kimppuun – “Kaikki likoon ja tehdään se viimeinen läpimurto”

Nikolas Laaksonen ja TPS LASB:in kimppuun – “Kaikki likoon ja tehdään se viimeinen läpimurto”

Yksi TPS:n viime kausien positiivisimmista pelaajatarinoista löytyy joukkueen kolmoskentän keskeltä. Alkukauden peleissä TPS:n kolmoskenttää johtanut Nikolas Laaksonen on noussut epätodennäköisistä asetelmista yhdeksi TPS:n runkopelaajista.

Nikolas Laaksosen nousu liigapelaajaksi ei ole ollut suoraviivainen, mutta äärimmäisen positiivinen Laaksonen on aina keskittynyt surkuttelun sijaan nauttimaan salibandystä ja harjoittelusta.

“Siirryin C-junnuissa Tepsiin SB Naantalista, mutta silloin en ollut riittävän hyvä pärjäämään SM-sarjassa. Tie veikin C-junnujen jälkeen TPS:n B2-joukkueeseen. Meillä oli huikea porukka ja nautin siellä pelaamisesta erittäin paljon. Puolitoista kautta pelasin isossa roolissa ja toisen B-junnukauden puolivälissä tuli palkinto kun BSM-joukkuetta valmentanut Perttu Kytöhonka soitteli ja kysyi mukaan. Loppukausi meni hyvin ja se päättyi pronssijuhliin.  Pääsin seuraavalla kaudella A-junnuihin, mutta alkukaudesta en mahtunut edes kokoonpanoon, mikä ei tosin haitannut sillä pelasin kaksoisedustuksella Naantalissa kakkosdivaria.”

Laaksonen ei luonteensa mukaisesti jäänyt harmittelemaan tilannetta. Hän harjoitteli ja pelasi – eli tiivistettynä teki sitä mistä tykkää. 

“Viikot olivat salibandyä täynnä, kun treenasin A-junnujen kanssa neljä ja SB Naantalin kanssa kolme kertaa viikossa – ja päälle vielä pelit. Uskon kehittyneeni tuolla kaudella eniten urallani. Loppukaudesta pääsin pelaamaan ASM pleijareita itselleni vähän erikoisemmassa roolissa eli puolustajana. Kevät meni ok vaikka päättyikin harmittavasti hopeaan. Seuraavalla kaudella Lari Molkka pisti minut isoon rooliin ja tuloksena oli sisäisen pistepörssin voitto ja seurahistorian ensimmäinen ASM-kulta. Kauden jälkeen Jukka Ruotsalainen tarjosi pahvia edariin, mikä tuli itselle isona yllätyksenä sillä liigahaaveet oli kuopattu monta vuotta sitten.”

Nikolas Laaksonen kuului TPS:n historiallisen ASM-kultajoukkueen tärkeimpiin pelaajiin © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik

Siviilissä Turun Ammattikorkeakoulun Business Akatemiassa opiskeleva Laaksonen on löytänyt vielä muutakin aikaa salibandylle, sillä hän toimii valmentajana SB Naantalin C05-pojissa. Kentällä se ei ole menoa haitannut, sillä neljään peliin tehot 2+3=5 iskenyt “Nipa” tulee tätä menoa rikkomaan oman aikaisemman piste-ennätyksensä (10 pistettä) kirkkaasti. Laaksonen näkee TPS:n tuloksellisesti mollivoittoisesta alusta huolimatta myös paljon positiivista. 

“Tuloksellisesti ei lähtenyt ihan kuten haluttiin, mutta jos katsoo tuloksen taakse, niin pelillisesti oli paljon hyviä juttuja. Ekat erät varsinkin oli meille vaikeita ja maksettiin oppirahoja kun tiukat matsit kääntyi vastustajille. ÅIF:ia vastaan kuitenkin saatiin vapauttava voitto ja tästä on hyvä jatkaa samaa rataa.”

Alkukausi on tuottanut Laaksoselle neljässä pelissä tehot 2+3=5 © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

“Omalla kohdalla oli tietenkin myös mukava onnistua pisteiden valossa. Ennen kesää päätin, että nyt painetaan tällä kaudella kaikki likoon ja tehdään se viimeinen läpimurto liigatasolla. Alkukaudesta koko meidän kenttä on onnistunut hyvin. Kemiat Martin (Ville Laine) ja (Tuomas) Ojalan kanssa ovat osuneet kohdilleen. Toivottavasti saan vielä lisää vastuuta ja pystyn tekemään lisää börssejä”, toteaa ÅIF:ia vastaan tehot 1+2 kellottanut Laaksonen.

TPS:n keskiviikon vastustaja LASB on aloittanut kautensa voittamalla kolmesta pelistään kaksi (Tiikerit ja Steelers). Laaksonen tietää, että ilmaisia pisteitä ei ole keskiviikkona tulossa.

LASB on aina haastava vastustaja. Heillä on taitavia yksilöitä ja viimeiset keskinäiset pelimme ovat päättyneet maalin tai parin erolla, yleensä kuitenkin meidän eduksi. ÅIF-pelistä pitää vielä parantaa jos mielitään W ottaa. Uskon kuitenkin, että voittoputkiaihio saa jatkoa.”

TPS-LASB ke 9.10. klo 18.30, Kupittaan palloiluhalli

Otteluliput ennakkoon Tiketistä.