Naiset puhtaalla sarjalla finaaliin – Miehet voiton päässä välieristä

LOPPUTULOKSEN TARJOAVAT:

Kuva: Anssi Koskinen

Naiset lunastivat paikkansa finaaliin, kun EräViikingit kaatui suoraan kolmessa ottelussa.

Mustavalkoiset siirtyivät avauserässä 2-0 johtoon Milla Nordlundin ja Meri-Helmi Höynälän maaleilla. EräViikingit onnistui kuitenkin vielä avauserän aikana. Toisessa erässä ainoan maalin iski Sofia Leino, mutta päätöserässä nähtiin paljon tuuletuksia.

Kapteeni Jenna Saario iski 4-1 ja hetkeä myöhemmin Ella Alanko-Salminen tuuletteli osumaansa. Veera Kuosmanen iski 6-1 ja Laura Rantanen perään 7-1. Höynälän toinen maali syntyi tyhjään ja Alanko-Salmisen toinen osuma puolestaan ylivoimalla. Olivia Pietilä viimeisteli loppulukemat 10-1 tyhjään maaliin.

TPS:n maalilla Noora Vuorela torjui 15 kertaa.

”Tuntuu tosi hyvältä! Mestaruus on alusta asti ollut tavoitteena ja sitä kohti mennään. Nyt vain odotellaan ketä tulee vastaan ja lähdetään oman pelin kautta hoitamaan homma kotiin!”

-Meri-Helmi Höynälä

”Ollaan ylpeitä ja iloisia pelaajien puolesta. Joukkue oli nöyrä ja työteliäs ja selvitti tämän sarjan hienosti. Ketään ei miettinyt ennakkoasetelmia tai muita vastaavia, vaan suoritustaso pidettiin korkeana. Nyt annetaan pelaajien vähän levätä ja palautua ja ens viikolla katseita kohti finaaleja.”

-Aki Vilander, päävalmentaja

Miesten ottelussa TPS nousi voiton päähän välieristä.

Ottelun alku oli mustavalkoisten näytöstä, sillä Waltteri Vesterinen, Miko Kailiala ja Tuomas Ojala heiluttelivat avauserässä maaliverkkoja kertaalleen ja Jere Niemelä kahdesti.

Toisen erän ainoan maalin iski kotijoukkue Indians, kun se onnistui ylivoimalla.

Päätöserän alussa Olli Laine osui alivoimalla, Mikko Hautaniemi ylivoimalla ja Jere Niemelä viimeisteli hattutemppunsa niinikään ylivoimalla. Aleksi Ahokas iski erän puolivälin jälkeen 1-9 -osuman ja Miikka Sokka viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

Miesten ottelut jatkuvat perjantaina Kupittaan Palloiluhallissa.