Naiset juhlivat runkosarjan voittoa – Miehet nappasivat voiton rankkareilla

Lopputuloksen tarjoavat:

TPS juhli sunnuntaina kahta voittoa, kun miehet kaatoivat OLS:n rankkareilla ja naiset kaatoivat EräViikingit. Naiset varmistivat voitollaan F-liigan naisten A-lohkon voiton.

Miesten ottelun alussa ei maaleilla juhlittu. Avausmaali nähtiin ensimmäisen erän puolivälissä ja toista osumaa saatiin odotella ottelun puolivälin paremmalle puoliskolle asti. Molemmista maaleista vastasivat vierailijat. Waltteri Vesterinen kavensi 1-2 -lukemiin toisen erän lopussa ja Mikko Hautaniemi tasoitti ottelun kolmannen erän alussa.

Vierailijat siirtyivät kolmannen erän puolivälissä johtoon ylivoimamaalilla, mutta Hautaniemi tasoitti ottelun viimeisellä minuutilla, kun mustavalkoiset pelasivat kuudella kenttäpelaajalla. Ottelun ratkaisua saatiin hakea aina rangaistuslaukauksista asti. Miko Kailiala, Hautaniemi ja Ville Hirvisuo onnistuivat omissa yrityksissään ja Olli Kuisma torjui oululaisten yritykset, joten lisäpiste jäi Turkuun.

Kentällä oli pari väsynyttä joukkuetta ja se varmaan näkyi katsomoon asti. Kaverin veska pelasi hyvän ottelun. Jos oltaisiin päästy johtoon, olisi ottelu ollut hyvin erilainen.
-Miikka Sokka

Saatiin huonot startit viikonlopun peleihin, eikä päästy missään vaiheessa kuskin paikalle. Jouduttiin liikaa ajamaan takaa ja oma pelisysteemi kärsi siitä.

-Toni Läntinen

Naisten ottelussa kotijoukkue EräViikingit iski kaksi ensimmäistä maalia, mutta Meri-Helmi Höynälä ja Jenna Saario iskivät pelin tasoihin. Ina Leminen iski mustavalkoiset johtoon, mutta ErVi onnistui vielä tasoittamaan avauserän lopussa.

Toisessa erässä edettiin maalittomassa tilanteessa aina viimeiselle vitoselle asti, mutta lopulta Milla Nordlund venytti kotijoukkueen maaliverkkoja. Laura Rantanen tuplasi johdon ylivoimalla ja Noora Rantanen iski hienon kuvion jälkeen pallon maaliverkkoihin aivan erän lopussa, mutta tuomaristo näki, että erä oli jo päättynyt.

EräViikingit onnistui kaventamaan päätöserän alussa ja salibandyn ystäville tarjottiin kova, viihdyttävä loppu. Kotijoukkue pääsi lopussa vielä hakemaan tasoitusta ylivoimalla ja ilman maalivahtia, mutta mustavalkoiset puolustivat tiiviisti ja Noora Vuorela nappasi tärkeitä torjuntoja. Voitolla TPS varmisti runkosarjan voiton.

Totta kai se toi oman ekstralatauksensa, että voitolla napattaisiin myös runkosarjan voitto. Halutiin ryöstää pisteet Turkuun! Ottelu tarjosi vauhtia, kovaa kamppailua ja… No, siinä se peli pähkinänkuoressa! Olihan se hienoa varmistaa runkosarjan voitto tässä vaiheessa, mutta kausi on vielä kesken ja se vedetään kunnolla loppuun asti.

-Jenna Saario

Tekee kyllä todella hyvää loppukautta ajatellen, että tänään jouduttiin ihan loppuun asti vääntämään täysillä. Vähän hurlumhei -peli, jossa varmasti jokaisen kunto kasvoi. Tehtiin puolustuspäähän paljon hyviä asioita ja selvitettiin lopussa tärkeä alivoima. Ollaan todella tyytyväisiä siitä!