Myös pääsarjat päätökseen kauden 2019-2020 osalta päätökseen

Myös pääsarjat päätökseen kauden 2019-2020 osalta päätökseen

Salibandyliiton hallitus on lauantaina 14.3.2020 päättänyt yksimielisesti esityksen mukaisesti lopettaa myös pääsarjojen eli miesten ja naisten Salibandyliigan sekä miesten Divarin pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia. Pelikausi loppuu kauden 2019-20 osalta kaikkien näiden sarjojen osalta välittömästi.

Aloitettuja miesten Salibandyliigan ja miesten Divarin pudotuspelisarjoja ei jatketa eikä naisten Salibandyliigan pudotuspelisarjoja aloiteta. Pääsarjojen karsintapelejä ei myöskään pelata.

Torstaina 12.3.2020 tiedotimme, että pääsarjojen osalta sarjatoiminta pysäytetään toistaiseksi ja lupasimme tiedottaa lisää perjantaihin 20.3.2020 mennessä. Halusimme seurata koronavirustilanteen kehittymistä ja kuulla seurojen näkemyksiä ennen päätösten tekemistä. Seuroilta saamamme palautteen perusteella ja koronavirustilanteen kehittymisen takia päätöksenteko oli mahdollista ilmoitettua nopeammin.

Muiden Salibandyliiton valtakunnallisten ja alueellisten sarjojen osalta (juniorit, aikuiset, seniorit, erityisryhmät) tiedotimme jo torstaina, että sarjatoiminta pysäytetään ja pelikausi loppuu välittömästi kauden 2019-20 osalta.

Salibandyliitto tiedottaa pelikauden ennenaikaiseen päättymiseen liittyvistä toimenpiteistä ja seurauksista maaliskuun loppuun mennessä. Keskeisiä kysymyksiä ovat muun muassa, miten sarjojen pysäyttäminen vaikuttaa loppusijoituksiin sekä sarjanousuihin ja -putoamisiin.

TPS Salibandy haluaa kiittää tässä vaiheessa kaikkia kumppaneitaan, pelaajia, valmentajia, joukkueenjohtajia, huoltajia ja muita seuratoimijoita sekä sidosryhmiä kuluneesta kaudesta. Toimisto jatkaa työtään taustalla aktiivisesti niin loppukauden kuin tulevankin kauden osalta.

Kuvituskuva: Ville Vuorinen