Miesten liigakausi päättyi hopeaan – Classic parempi maanantain kamppailussa

Miesten Salibandyliiga pelattiin kuluvan kauden osalta päätökseensä tänään, kun SC Classic varmisti Suomen mestaruutensa kaatamalla TPS:n viidennessä finaalissa 4-2(1-0,2-2,1-0) lukemin. Näin mestaruus meni tamperelaisille 4-1 otteluvoitoin. Mestaruus on Classicille neljäs perättäinen, kun taas hopeatila on TPS:n seurahistorian ensimmäinen mitalisija.

Maanantain ottelu oli molemmilta joukkueilta äärimmäisen tarkkaa pelaamista ja edellisiin kamppailuihin nähden maalipaikkoja nähtiin huomattavasti vähemmän kummassakin päässä kenttää. Avauserän ainoasta osumasta vastasi Sami Johansson, joka iski Classicin 1-0 johtoon vastahyökkäyksen päätteeksi. Toinen erä alkoi turkulaisittain heikosti, kun Aaro Helin ampui kaukaa 2-0 osuman. Mikko Hautaniemi kavensi alivoimalla tilanteen 2-1, mutta heti Sami Saarisen viiden minuutin rangaistuksen päätyttyä Nico Salo vei isännät jälleen kahden maalin johtoon. Miko Kailiala murjoi vielä Tepsin maalin päähän ennen toista erätaukoa Eero Jalon vahvan esityön päätteeksi.

Kolmas erä sai Tepsin kannalta heikon lähdön, kun Classic karkasi 4-2 johtoon Joonas Pylsyn maalatessa. Tämän jälkeen TPS haki kavennusta kaikin mahdollisin keinoin, mutta tällä kertaa Lassi Toriseva tamperelaisten maalilla ei ollut yllätettävissä ja niinpä loppulukemat tänään kotijoukkueelle siis 4-2. Tepsin päävalmentaja Jukka Ruotsalainen tunnusti ottelun päätyttyä oikean joukkueen voittaneen mestaruuden. ”Classic oli kamppailujen ratkaisuhetkillä meitä edellä ja niinpä sitä kautta käänsi tiukat matsit itselleen. Itse näen tämän niin, että nyt TPS on ottanut ensimmäisen askeleen kohti Suomen huippua ja tästä seuraavien on mahtava jatkaa eteenpäin ja ottaa seuraava askel ja napata mestaruuspokaali sitä myöten Turkuun”, Ruotsalainen kertoi ottelun päätyttyä.

Salibandyliigakausi 2018-19 on nyt Palloseuran osalta virallisesti päättynyt. TPS haluaa kiittää toimihenkilöitään, jäseniään, yhteistyökumppaneitaan sekä ennen kaikkea Suomen parhaita kannattajiaan upeasti menneestä vuodesta. Seura tiedottaa tulevaisuuden näkymistään lisää lähipäivien aikana.