Miesten kotipelit jatkuvat, Tiikerit vastaan – “Pestään kasvot kotiyleisön edessä”

Miesten kotipelit jatkuvat, Tiikerit vastaan – “Pestään kasvot kotiyleisön edessä”

Miesten liigataival jatkuu lauantaina, kun TPS kohtaa Tikkurilan Tiikerit. Sunnuntain SPV-ottelussa toden teolla maalinteon makuun päässyt (11 osumaa) TPS pyrkii jatkamaan samalla tiellä kotiyleisönsä edessä. 

Yksi mielenkiintoinen tuore TPS-kasvo tällä kaudella on Ruotsin SSL:n Siriuksesta Turkuun siirtynyt Erik Storgårds. Pallollisesti erittäin vahva puolustaja on päässyt hyvin sisään TPS-ryhmään – samalla kokenut pelaaja on saanut hyvän kuvan siitä, miksi TPS on noussut yhdeksi liigan ehdottomista kärkiryhmistä.

“Sopeutuminen on sujunut erittäin hyvin, jätkät ovat ottaneet minut todella hyvin vastaan. Isoin ero TPS:n ja Siriuksen välillä on jokapäiväisen tekemisen laatu. Joka treeneissä täytyy olla 100% lasissa, että pärjää. Jos vähänkään yrittää löysätä, asiasta saa kuulla välittömästi kopissa. Siriuksessa mentiin osa treeneistä sieltä missä aita on matalin, sekä itse että joukkueena.”

TPS:n laadukas puolustuspelaaminen on niinikään vakuuttanut “Ekin”. 

“Sanoisin, että TPS:n hyvä puolustuspelaaminen johtuu osittain siitä, että pelaajilla ja valmentajilla on selkeä näkemys miten vastustaja pidetään poissa parhailta maalipaikoilta. Tärkeimpänä tekijänä on kuitenkin pelaajien sitoutuminen siihen meidän juttuun ja kaikki antavat itsestään paljon joka tilanteessa. Tämän olen itsekin sisäistänyt todella nopeasti. Omiin on mennyt kahdessa viime ottelussa aika paljon, mutta merkataan ne vaikka ohipeleiksi puolustuksen suhteen.”

TPS:n kaksi ensimmäistä ottelua tuotti kaksi pistettä, kun joukkue voitti Steelersin rankkareiden jälkeen. SPV:tä vastaan joukkue nappasi ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa. 

“Hieman kangerrellen lähti homma käyntiin. Steelersiä vastaan tuhlailtiin paikkoja, kun taas Classic puolusti erittäin hyvin ja piti meidät ulkokehällä. Speveä vastaan saatiin hyvä ralli päälle ja naulattiin paikoista mitä saatiin. 11 tehdyllä maalilla pitäisi kylläkin voittaa selkeämmin kuin teimme”

“Lauantain vastustaja Tiikerit ei ole minulle kovin tuttu, mutta sen olen kuullut että nuorehko vikkelä joukkue, jolla on paljon potentiaalia. Meilie hyvä haaste nähdä, että onko se meidän puolustuspeli sillä tasolla, kuin sen kuuluu olla. Odotan joukkueelta, että näytetään alusta asti kumpi on parempi jengi sekä pestään kasvot kotiyleisön edessä.”

TPS-Tiikerit la 3.9. klo 18.30, Kupittaan palloiluhalli