Miehiltä upea nousu loppuhetkillä – Indians kaatui jatkoajalla

Miehiltä upea nousu loppuhetkillä – Indians kaatui jatkoajalla

Miesten edustusjoukkueen alkukauden positiviinen vire sai kuin saikin jatkoa keskiviikkoiltana Kupittaan Palloiluhallilla, kun Westend Indians kaatui lopulta Sami Saarisen jatkoaikaosumalla 4-3(0-1,1-2,2-0,1-0) lukemin. Erittäin tiivisti puolustaneet ja voimakkaaseen pallonhallintaan luottaneet vieraat olivat vielä 3-1 johdossa muutama minuutti ennen ottelun loppua, mutta sitkeät isännät eivät suostuneet tänään luovuttamaan vaan väänsivät ilman maalivahtia pelatessaan kaksi osumaa ja pakottivat kamppailun näin jatkoajalle. Siinä sankariksi nousi tosiaan Sami Saarinen (1+0), joka iski ottelun voittomaalin Teemu Aaltosen (0+1) tarjoilusta.

Ottelun avauserä oli hyvin odotetunlainen. Indians pyrki jarruttamaan ottelun tempoa ja pääasiassa kotijoukkueen hyökkäyspeli pyörikin laidoilla. Ainoasta maalista vastasi Tuomas Harjula, kun Indians pääsi ylivoimapelin aikana todella harvinaiseen 3-2 vastahyökkäykseen. Toiseen erään Palloseura tuli selkeästi pirteämmin se sai luotua useita huippupaikkoja hyvin pelanneen Mikko Kirvesniemen maalille. TPS tulikin tasoihin, kun Ville Laine pääsi vastahyökkäykseen Janne Hoikkasen kanssa ja ratkaisi tilanteen itse sijoittamalla pallon maalin takanurkkaan. Indians onnistui kuitenkin erässä maalinteossa vielä kahdesti ja niinpä kolmanteen erään lähdettiin ehkäpä hieman pelitilanteiden vastaisestikin vieraiden 3-1 johdossa.

Päätöserässä kotijoukkue aktivoi karvaustaan ja se auttoikin kasvattamaan maalipaikkamäärää espoolaisten päädyssä. TPS pääsi myös kokeilemaan kavennusta ylivoimalla, mutta tolppaa lähemmäs mustavalkoiset eivät ensimmäiseen viiteentoista minuuttiin päässeet. Niinpä valmennus otti aikalisän jo hyvissä ajoin ja ensiksi Juho Sorri(1+0) toi Tepsin maalin päähän ja vain hetkeä myöhemmin Mikko Hautaniemi(1+0) tasoitti ottelun irtopallosta. Molempiin maaleihin syöttöpisteen nappasi tehokkaasti kautensa aloittanut Eero Jalo (0+2). Tasoitusosuma toikin kotijoukkueelle selkeän lisäboostin jatkoajalle ja useamman hyvän tilanteen jälkeen Saarinen vapautti kotiyleisön riemuun komealla laukauksella keskisektorista.

Päävalmentaja Jukka Ruotsalainen oli tyytyväinen ottelun päätyttyä. ”Erittäin odotetunlainen ottelu ja kun Indians pääsi johtoasemaan, niin siinä pelatessaan se on yksi valtakunnan parhaita ryhmiä. Näytettiin kuitenkin omaa peräänantamattomuuttamme lopussa ja 6-5 ryhmä teki todella kovaa jälkeä tiukimmassa mahdollisessa paikassa. Pelillisesti ottelu oli tasalaatuisin alkukauden matseista ja se antaa hyvän pohjan rakentaa tekemistä myös tulevaisuudessa”, Ruotsalainen kertoi ottelun päätyttyä.

Palloseuran osalta Salibandyliiga jää nyt kahden viikon maaottelutauolle ja seuraavan kerran TPS pelaa 25.10. torstaina, kun se matkustaa Hämeenlinnaan Steelersin vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan 31.10. keskiviikkona, jolloin Kupittaalle vieraaksi saapuu FBT Karhut Porista.

TPS – Indians tilastot

Salibandyliigan tilastot

Anssi Koskinen ottelukuvat

Ottelun maalikooste & lehdistötilaisuus

Vierasjoukkue Indians