Miehille makea vierasvoitto Tampereelta – Kailiala vietti viiden maalin iltaa Kooveen kustannuksella

Miesten edustusjoukkue nappasi toisen perättäisen voittonsa Salibandyliigassa, kun se kaatoi tänään vieraskentällä sitä isännöineen Kooveen 2-9(0-1,1-3,1-5) lukemin. Tasaisen ensimmäisen erän jälkeen TPS lisäsi pikku hiljaa kierroksiaan ja Miko Kailialan (5+1) loistoillan johdattamana se nappasi lopulta selvän vierasvoiton todella pirteästi aloittaneen tamperelaisnipun kustannuksella.

Kuten sanottua, kotijoukkue tuli otteluun erittäin vahvasti ja se pystyi vastaamaan Palloseuraan fyysiseen pelaamiseen erinomaisesti. TPS-maalilla Olli Kuisma oli kuitenkin itse varmuus ja kun Kailiala osui vieraiden ainoasta ylivoimasta kertaalleen, lähdettiin ensimmäiselle tauolle Tepsin 1-0 johdossa. Toinen erä oli turkulaisilta nousujohteinen. Ensiksi Eero Jalo tarjoili Kailialalle illan toisen ja vaikka Koovee osui kertaalleen keskialueen pallonmenetyksen jälkeen, ei TPS siitä tänään säikähtänyt. Ensiksi Juho Sorri ampui vastahyökkäyksestä mustavalkoisten kolmannen ja vielä ennen erätaukoa Janne Hoikkanen kasvatti vierasjohdon jo kolmeen tekemällä illan neljännen turkulaisosuman.

Koovee tuli päätös kaksikymppiselle rohkeasti karvaten ja aukaisikin sitten TPS-hyökkäykselle mahdollisuuden vastahyökkäyksiin. Niissä ryhmä oli tänään tarpeeksi tehokas ja naputtelikin viisi osumaa Kooveen yhtä maalia vastaan. Niinpä sunnuntai-illan päätteeksi tulostaululla komeat 9-2 turkulaisten hyväksi. Päävalmentaja Jukka Ruotsalainen kertoi joukkueen ilmeen olleen tänään valmennuksen toiveen mukainen. ”Asenne ja työmäärä oli tänään kohdallaan, mutta aluksi oltiin liian huolimattomia pallon kanssa. Kun se alkoi paranemaan, niin pystyttiin tekemään eroa myös tulostaulullakin. Hoikkasen viisikko pelasi tänään erinomaisen matsin, kuten myös Olli Kuisma maalin suulla”, päävalmentaja kommentoi matsin päätyttyä.

Seuraavan kerran TPS pelaa 27.12., jolloin Kupittaan Palloiluhallille vieraaksi saapuu Nokian KrP. Ottelusta lisää myöhemmin ensi viikon aikana.