Miehillä edessä tuplasti pohjalaisia – MM-kisoihin valittu Kailiala luottavaisena kohti kotipelejä

Miehillä edessä tuplasti pohjalaisia – MM-kisoihin valittu Kailiala luottavaisena kohti kotipelejä

F-liiga on pyörinyt täydellä höyryllä, mutta TPS on pitänyt otteluista taukoa paikallisottelun voiton jälkeen. TPS:n Peteris Trekse oli ainoa tositoimissa nähty tepsiläinen, sillä Latvian maajoukkuepelaaja osallistui maajoukkueensa kanssa edellisenä viikonloppuna kuuden maan turnaukseen. Nyt joukkue palaa kuitenkin takaisin työmaalle kotituplan merkeissä, sillä lauantaina Kupittaalle saapuu Nurmon Jymy ja sunnuntaina Peter Kotilaisen tähdittämä, tuore Supercupin voittaja SPV.

Keskiviikko toi ottelutauosta huolimatta hyviä uutisia TPS-leiriin, sillä Suomi julkisti oman MM-joukkueensa. Yksi kutsun saaneista oli TPS-kapteeni Miko Kailiala.

“Todella hyvältä tuntuu MM-kutsu. Viime vuonna sain kokea sen karumman puolen lajista, kun omat otteet olivat huonoja ja pallo alkoi pyörimään väärään suuntaan. Se toi mukanaan odottamattomia haasteita, mutta onneksi niistä on selvitty ja otteet kentälläkin ovat olleet jopa omasta mielestäni hyviä. Olisin ollut tänä vuonna erittäin, erittäin pettynyt, jos valintaa ei olisi tullut. Olin tyytyväinen antamiini näyttöihin ja olin luottavainen, että ne riittävät.”

”Otteet kentällä ovat olleet jopa omasta mielestäni hyviä” – Kailiala matkustaa Suomen mukana MM-kisoihin Sveitsiin. Kuva Anssi Koskinen

TPS:n edellinen peli oli miesten liigan historian ensimmäinen Turun derby. Tuosta pelistä on jo pari viikkoa aikaa, mutta lepäilyn merkeissä taukoa ei ole vietetty.

“Tauolla on jumpattu yhtä sun toista, mutta ennen kaikkea valmistauduttu tulevaan jämäkkään rypistykseen. Siitä lähdetään taas, että “Hunajata” soi pelin jälkeen. Tauolla on nähty, kuinka Janne Hoikkasen syysvire ei ota laantuakseen. Mies esittää illasta toiseen harjoituksissakin suorituksia, joita en ole nähnyt koko salibandyurallani tähän saakka. Kaikkein yllättyneimpiä näistä suorituksista lienevät molemmat maalivahtimme, Kubbe (Olli Kuisma) ja Hanski (Oskari Fälden)”, Kailiala värittää. 

TPS-ryhmästä MM-kisoihin valittiin Lauri Stenfors, Oskari Fälden sekä Miko Kailiala. Jere Niemelä ja Mikko Hautaniemi ovat varalla.

Viikonlopun Pohjanmaa-tuplan vastustajat, Nurmon Jymy sekä SPV ovat aloittaneet kautensa lupaavasti. 

“Jymy ja SPV ovat molemmat aloittaneet kautensa vahvasti. Kliseisesti sanottuna, taas saadaan se 60 minuuttia tehdä hyvin töitä, jotta pistetiliä saadaan kartutettua. Siitä kuitenkin taas lähdetään, että TPS on 6 pistettä rikkaampi viikonlopun jälkeen.”

TPS-Jymy la 8.10. klo 14.30 LIPUT ENNAKKOON

TPS-SPV su 9.10. klo 15.00  LIPUT ENNAKKOON