Miehillä edessä länsirannikon derby

TPS:n taistelu pudotuspelien kotiedusta jatkuu perjantaina kotiottelulla Rauman SalBaa vastaan.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa joulukuun alussa Raumalla oltiin juhlatunnelmissa, sillä ottelu oli SalBan 25-vuotisjuhlapeli. Hienoa tapahtumaa Kivikylän areenalla oli todistamassa yli 2200 katsojaa, mutta kotiyleisön tuki ei siivittänyt SalBaa voittoon asti. Turkulaiset kävivät hakemassa pisteet maalein 2-4.

Mustavalkoisten edellinen ottelu SB Welhoja päättyi lopulta maalein 6-2, vaikka ottelu oli kahden erän jälkeen vielä tasatilanteessa 2-2. Ottelun hahmo oli hattutempun nakutellut Joonas Koskinen.

SalBa on tällä hetkellä sarjantaulukon viimeisenä ja samalla suoran putoajan paikalla, mutta eroa karsintaviivaan on vain kaksi pistettä. SalBa pystyy yllättämään vieraskentällä ja sen sai kokea viime viikolla Happee, joka romahti kotonaan raumalaisten käsittelyssä totaalisesti. Viimeinen erä kirjattiin vieraille tylysti 0-9 ja koko ottelu maalein 4-14.

Helppoa SalBalle ei sarjapaikan säilyttäminen ole, sillä TPS-pelin jälkeen se kohtaa vielä runkosarjan voiton varmistaneen Classicin ja kakkosena olevan Nokian KrP:n.

Kuudentena sarjataulukossa oleva TPS puolestaan taistelee kotiedusta pudotuspeleihin. Neljäntenä oleva Happee on turkulaisia kolme pistettä edellä. Mustavalkoiset pelaavat huomisen jälkeen vielä Kooveeta ja Classicia vastaan. Happee vastaavasti Classicia, Nokian KrP:tä ja Kooveeta vastaan, joten ennakkoon ajateltuna etu olisi TPS:n puolella.

Ottelussa riittää siis panosta ja kummallekin joukkueelle kelpaa vain voitto, joten odotettavissa on varmasti viihdyttävä ilta huippusalibandyn parissa!