Miesten hyvä vire jatkui Tapiolassa – Oilers kaatui tiukan taistelun päätteksi

Miehet jatkoivat hyviä otteitaan Salibandyliigassa myös keskiviikkona Tapiolan Urheiluhallilla, kun TPS kaatoi kovatasoisessa kamppailussa peräti kahdeksan edellistä kotiotteluaan voittaneen Esport Oilersin 5-2 (1-2,3-0,1-0) lukemin. Hieman tahmean avauserän jälkeen mustavalkoiset paransivat varsinkin puolustuspelaamistaan, eikä Justus Kainulaisen johtama espoolaishyökkäys päässyt enää haluamaansa vauhtiin kamppailun kahdessa viimeisessä erässä, jotka TPS vei nimiinsä puhtaasti 4-0 lukemin. Tapiolasta napatut kolme sarjapistettä nostivat Tepsin takaisin taulukossa sijalle 2, kun runkosarjaa on turkulaisten osalta jäljellä kaksi ottelua.

Kuten sanottua, avauserä oli selkeästi tänään kotijoukkueen. TPS ei päässyt oman pelaamisensa oikeastaan kiinni kuin muutaman vaihdon osalta ja suurimmaksi osaksi pelin painopiste oli ensimmäisen kaksikymppisen ajan Pyry Luukkosen vartioiman maalin edustalla. Oilers siirtyi ottelussa alivoimalla johtoon Heikki Iiskolan osumalla, jonka Olli Kinnunen kuittasi välittömästi joukkueiden siirryttyä tasalukuisiksi. Oilers kuitenkin nappasi avauserän nimiinsä, kun Casper Pfitzner iski pitkän hyökkäyspyörityksen päätteeksi 2-1 johto-osuman.

Toiseen erään vierasjoukkue löysi pelaamiseensa uuden intensiteetin ja heti avausvaihdossa Miko Kailiala (2+1) toi turkulaiset tasoihin. Hieman ennen erän puoliväliä TPS osui nopeasti kahteen otteeseen, kun ensiksi Kailiala iski illan toisen osumansa ja heti seuraavassa vaihdossa Jaakko Hautamäki lisäsi Tepsin johdon jo kahteen maaliin. Näissä lukemissa siirryttiinkin kolmanteen erään, jonka alkuminuutit olivat tänään TPS:ltä ottelun parasta tekemistä. Useamman hyvän vaihdon jälkeen Eero Jalo (1+2) osui maalin edustalta ja samalla vieraat siirtyivät jo kolmen maalin karkumatkalle. Oilers sai vielä mahdollisuutensa tulla peliin mukaan, kun Jannet Nurminen ja Hoikkanen ottivat hieman kyseenalaiset kaksiminuuttiset Jalon tekemän osuman jälkeen. TPS-alivoima oli kuitenkin palannut jälleen muutaman heikomman ottelun jälkeen omalle tasolleen ja se kesti vaarallisen Oilers-yv:n lähentelyt varmasti torjuneen Luukkosen johdolla. Kun kotijoukkueen 6-5 pelaaminenkaan ei tuottanut tänään tulosta, kirjattiin tärkeät kolme sarjapistettä Palloseuran sarakkeeseen 60 minuutin pelaamisen jälkeen.

Päävalmentaja Jukka Ruotsalainen oli tyytyväinen ennen kaikkea tulokseen, sekä puolustuspelaamisen tiivistymiseen kamppailun edetessä. ”Avauserässä jäätiin ihmettelemään, kun taas Oilers tuli matsiin tosi hyvällä intensiteetillä. Luojan kiitos tässäkin pelissä on erätauot, jonka aikana joukkueen tekemisen laatu sekä pelivalmius kasvoi todella hienosti toiseen erään. Viimeisessä pelattiin turhia jäähyjä lukuunottamatta erittäin kypsästi ja sitä kautta ehdottomasti ansaittiin vieraspisteet itsellemme”, Ruotsalainen kommentoi matsin päätyttyä.

Tiiviin kolmen ottelun jakson jälkeen TPS jää pienelle pelitauolle ja seuraavan kerran joukkue hyppää askiin 26.2. tiistaina, kun se isännöi Kupittaan Palloiluhallilla Happeeta. Ottelusta lisää myöhemmin.