Miehet tähtää Suomen mestariksi – “Naiset sen jo tekivät, miksei mekin perässä?”

Miehet tähtää Suomen mestariksi – “Naiset sen jo tekivät, miksei mekin perässä?”

TPS:n tavoite Suomen mestaruudesta kaudella 2021-2022 kaatui kuudennen välieräottelun voittolaukauskilpailussa muutama viikko sitten. Pronssiotteluun joukkue lähti voitto mielessä, mutta Oilers oli viimeisen kymmenen minuutin aikana terävämpi ja himmeimmät mitalit jäivät Espooseen. Kauden 22-23 rakentaminen on edennyt mallikkaasti ja joukkue on lähes valmis.

Tulijapuolella TPS vahvistui viidellä uudella pelaajalla ja lisäksi Juuso Varjokumpu palaa TPS-paitaan vuoden lainajakson jälkeen. Lähtijöitäkin on – jo aiemmin julkaistujen lisäksi Juuso Alin päättää pelaajauransa ainakin tällä erää. Lisäksi Janne Nurmisen pelaamisen jatko on vielä avoinna ja Jaakko Hautamäen kanssa keskustelut kesken. 

TPS:n urheilujohtaja Perttu Kytöhonka kiittelee nyt lähteviä heidän panoksestaan TPS:n hyväksi. 

“Isot kiitokset kaikille TPS:n toistaiseksi jättäville. Näistä erityisesti haluan nostaa Juuso Alinin. Juuson kaltaisen pelaajan korvaaminen ei tietenkään ole edes mahdollista. Jää muun nykyjoukkueen tehtäväksi täyttää tällaisia saappaita”, kertoo Kytöhonka. 

“Periaatteessa voisimme aloittaa uuden kauden vaikka heti huomenna, mutta meillä on vielä joitain avoimia keskusteluja. Ollaan hiljaa niin saadaan kalaa, ehkä” hymähtää Kytöhonka. 

Päävalmentaja Santeri Raatarila lähtee toiseen TPS-kauteensa luottavaisena. Joukkueessa on jonkin verran muutoksia, mutta ydin on edelleen vahva ja ennen kaikkea TPS:n näköinen.

“Kausien välissä tapahtuu aina pientä liikehdintää ja samoin myös tässä meillä tulee olemaan ihan luonnollistakin vaihtuvuutta. Kokemusta lähtee ja se on toki osittain aina myös korvaamatonta. Esimerkiksi Juuso Alinin kaltaisen pelaajan, jonka erinomaisuutta ei ole koskaan mitattu pisteissä, poistuminen tuntuisi varmasti jokaisessa joukkueessa. Kuitenkin poistumiset avaavat aina tilaa uusille vastuunkantajille ja  avainpelaajille. Kiitos vielä jokaiselle pois lähtijälle ja kaikkea hyvää jatkoon.”

“Uusien tulijoiden myötä ensi kauden joukkue vaikuttaa ennen kaikkea potentiaaliselta ja omalla tavallaan raikkaalta. Meillä on mukana paljon pelaajia, jotka ovat juuri tehneet läpimurtonsa tai sitten se on vasta tulossa, joten tiettyä kasvua on varmasti tapahtunut ja tapahtuu jatkossakin. Tämä yhdistettynä kokeneeseen ja laadukkaaseen ydinryhmään onkin varsin mielenkiintoinen kombo ja antaa hyvät lähtökohdat toiminnan jatkuvuuden suhteen.”

Menneen kauden neljä sija ei Raatarilaa tai TPS-ryhmää tuloksena tyydytä. Tähtäin on F-liigapokaalissa. 

”Erityisesti välieräsarja Classicia vastaan näytti mihin parhaimmillaan pystymme ja toisaalta, mistä asioista jää vielä vajaaksi, kun rima on korkein mahdollinen. Noissa kärkipeleissä pienistä asioista tulee äkkiä isoja asioita ja näihin vaadittaviin laatutekijöihin tuleekin tarttua kiinni todella tiukasti. Täällä Turussa ei siis todellakaan olla tyytyväisiä, vaan rimaa pitää yksinkertaisesti hilata vieläkin korkeammalle siellä päivittäisessä harjoittelussa, jotta nuo tasaiset kärkiottelut kääntyvät meille. Hyvä ei riitä, vaan täällä halutaan olla parhaita – halutaan voittaa.”

Naisten esimerkkiä seuraten

Miko Kailiala jakaa Raatarilan ja Kytöhongan tapaan tunnustusta lähteneille TPS-pelaajille. Juuso Alin saa myös häneltä erityisen suuret kiitokset. 

“On paikallaan tietenkin kiittää kaikkia herroja antamastaan panoksesta seuramme eteen. Erityiskiitoksen ansaitsee suurimmat otsikot urallaan karttanut Juuso Alin, joka on seuralegenda sanan jokaisessa merkityksessä. Hänen persoonaansa ja panostaan tullaan kaipaamaan varmuudella.”

Vain Suomen mestaruudesta pelaava TPS-kapteeni oli pudotuspeleissä vahvassa iskussa tehden 10 otteluun 12+8=20 pistettä. Hän näkee tulevan kauden TPS-ryhmässä oikeita elementtejä.

“Onneksemme emme ole jääneet tuleen makaamaan, vaan ensi kauden rosteristamme löytyy sekä mielenkiintoista uutta nimeä, että vanhoja tuttuja naamoja TPS-yleisölle. Uskon myös menneen kauden pelaajistostamme löytyvän pelaajia, jotka ovat valmiita ottamaan sen tarvittavan seuraavan stepin matkallamme kohti sarjan mestaruutta.”

“Mennyt kausi osoitti meidän pystyvän haastamaan sarjan suurimmat ennakkosuosikit, mutta voittaaksemme nämä joukkueet keväällä näen meillä vielä selviä kehityskohteita, joita tulee kesän aikana työstää ja parantaa. Meidän tulee terävöittää olemassaolevia vahvuuksiamme, mutta myös tuoda uusia juttuja etenkin pallolliseen pelaamiseemme. Identiteettimme ei varmasti tule muuttumaan viime vuosilta mihinkään ja sen avulla pärjäämme kyllä tietylle tasolle saakka. Sen viimeisen stepin ottamiseen pakettimme pitää vähän monipuolistua”, Kailiala kertoo.

Myös Kailiala linjaa joukkueella olevan vain yhden tavoitteen. 

“Uskon että pettymykseen päättynyt Classic-sarja loi uskoa ja ymmärrystä siitä, että meidän porukalla on kaikki mahdollisuudet tuoda mestaruuspokaali Turkuun. Naiset sen jo tekivät, miksei mekin perässä?”

Sopimustilanne 5.5.2022 (suluissa joukkue kaudella 21-22 jos muu kuin TPS)

Maalivahdit:
Fälden, Oskari
Kuisma, Olli
Laakso, Elmeri (SBS Wirmo, laina)

Kenttäpelaajat:
Abudu, Maleeq (FBC Turku)
Ahokas, Aleksi
Hautaniemi, Mikko
Hirvisuo, Heikki (SC Wolves)
Hirvisuo, Ville
Hoikkanen, Janne
Kailiala, Miko
Kanervisto, Tatu
Kantonen, Kasperi (FBC Turku, SBS Wirmo)
Kortetmäki, Daniel (TPS P21)
Koskinen, Joonas
Koskinen, Juho
Koskinen, Valtteri
Kulmala, Kasper (TPS P21)
Laine, Olli
Niemelä, Jere
Ojala, Tuomas
Stenfors, Lauri
Storgårds, Erik (Happee)
Suominen, Marius
Trekse, Peteris (Koovee)
Varjokumpu, Juuso (LASB, laina)
Vesterinen, Waltteri 

Lue myös ”TPS:n miesten liigajoukkueelle viisi uutta pelaajasopimusta”