Miehet palasivat voitokkaana MM-tauolta – LASB kaatui 6-4 Kupittaan illassa

Miesten edustusjoukkue teki onnistuneen paluun liigakentille maajoukkuetauon jälkeen, kun se kaatoi tänään vierailleen LASBin Kupittaan Palloiluhallilla 6-4(2-1,3-2,1-1) lukemin. Reilut seitsämän sataa silmäparia näki tänään koko ajan otteitaan parantaneen kotijoukkueen, jonka pelillinen rutiini oli lopulta liikaa varsinkin toisessa erässä pirteästi pelanneelle vierasjoukkueelle.

Ottelun avauserä oli hyvinkin odotetunlainen. LASB piti palloa omalla alueellaan ja hieman tahmeasti aloittanut TPS pyrki pääsemään peliin kiinni huolellisen puolustuspelaamisen kautta. Kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon, kun hyvin pelannut kolmosviisikko riisti pallon hyökkäysalueella itselleen ja 1+1 tehot kerännyt Teemu Aaltonen ampui Sami Saarisen syötöstä kamppailun avausosuman. LASB onnistui tasoittamaan ottelun Perttu Koljosen kaukolaukauksella, mutta Tepsin ykkösviisikko iski erässä lopussa kertaalleen, kun Lauri Stenfors nousi pitkän hyökkäyksen päätteeksi maalintekoon.

Toisen kaksikymppisen alku oli sitten isäntien osalta sysimusta. Kaksi rumaa puolustusnukahdusta maksoivat kaksi vierasosumaa, joista toinen merkittiin nuoren Matias Pietisen (2+0) nimiin. Tämän shokkihoidon jälkeen TPS keräsi rivinsä ja nosti pelaamisensa tasoa selvästi. Ensiksi Juho Sorri kanttasi pelin kaukaa tasoihin, jonka jälkeen Janne Nurminen vei kotijoukkueen johtoon illan komeimman syöttöyhdistelmän jälkeen. Kun Ville Laine osui vielä kertaalleen ennen taukoa, päästiin viimeiselle kaksikymppiselle mustavalkoisten 5-3 johtoasemassa.

Teemu Aaltonen oli tänään oivalla pelipäällä.

Päätöserä olikin sitten Tepsiltä selkeästi illan ehjin. Se hallitsi palloa ja kenttätilanteita selvästi, eikä LASB päässyt käyttämään vaarallisia vastahyökkäyksiään juuri lainkaan. Janne Hoikkanen iski pitkän pyörityksen jälkeen 6-3 ja pitkään näyttikin, että pisteet jäävät sopuisasti Turkuun. LASB sai kuitenkin vielä yhden kavennusosuman helpon pallonmenetyksen jälkeen. Niinpä viimeiset minuutit muodostuivatkin taas jännittäviksi ja TPS-puolustus joutui vielä todenteolla töihin varmasti torjuneen Pyry Luukkosen johdolla. Tällä kertaa lisäosumia ei enää nähty ja arvokkaat kolme sarjapistettä nostivat TPS:n kokonaissaldon taulukossa 28 pisteeseen.

Tehopisteiden valossa parhaiten Palloseurasta onnistuivat 1+1 pinnat kerännyt Teemu Aaltonen sekä kaksi syöttöpistettä ja kolme tähteä palkintoraadilta kerännyt Eero Jalo. Heidän lisäkseen esiin voi nostaa hyvän pelin puolustuksessa pelanneen Juuso Alinin, joka pelasi eleettömän varmasti molemmissa päissä kenttää. Päävalmentaja Jukka Ruotsalainen oli mielissään kolmesta sarjapisteestä, mutta peliesitys jätti vielä parantamisenkin varaa. ”Tärkeät pisteet meille ja viimeisen erän kypsä suoritus lämmittää mieltä. Intensiteetiltään tämä oli vielä kaukana siitä salibandysta, jota me pystytään parhaimmillaan esittämään. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa sunnuntain vierasmatsia kohti,” Ruotsalainen kertoili ottelun päätyttyä.

TPS jatkaa otteluitaan jo tulevana sunnuntaina, kun se kohtaa vieraskentällä Kooveen. Ottelusta lisää huomisen aikana.