Miehet päättivät runkosarjan selvään kotivoittoon – TPS pudotuspeleihin kolmospaikalta

TPS päätti miesten Salibandyliigan runkosarjan komeaan kotivoittoon, kun se kaatoi vieraaksi saapuneet Welhot Kupittaalla selvin 8-3(2-0,4-1,2-2) numeroin. Samalla joukkue varmisti kotivoitollaan kolmannen sijan kuluvan kauden runkosarjassa. Tuleva puolivälierävastustaja selviää ensi maanantaina pidettävässä valintatilaisuudessa, joka järjestetään Helsingissä aamupäivän aikana.

Lauantain ottelu kulki koko 60 minuuttia kotijoukkueen selvässä kontrollissa. TPS hallitsi koko avauserän selkeästi palloa ja lopulta se iskikin kaksi osumaa Roni Tuonosen selän taakse, kun ensiksi Mikko Hautaniemi osui ylivoimalla, jonka jälkeen ykkösviisikon keskelle nostettu Olli Kinnunen ohjasi 2-0 lukemat Miko Kailialan syötöstä. Vieraat tulivat keskimmäiselle kaksikymppiselle selvästi terävämmin, mutta varmasti TPS-maalilla esiintynyt Pyry Luukkonen pelasi kuitenkin erittäin ehjästi. Hautaniemi iski Palloseuran 3-0 johtoon, jonka jälkeen vieraat avasivat maalihanansa TPS-puolustuksen löysäillessä. Tämä kuitenkin herätti isännät pelaamaan ja TPS naputtelikin kolme lisäosumaa Sami Saarisen, Ville Laineen sekä Toni Salmisen johdolla.

Mustavalkoiset tulivat ottelun kolmanteen erään todella hyvin ja se karkasikin nopeasti jo 8-1 johtoon Salmisen ja Saarisen illan toisilla osumilla, joista varsinkin Saarisen 8-1 maali oli todella komeaa katseltavaa. Tämän jälkeen kotijoukkue nosti hieman jalkaa kaasulta ja vieraat pääsivät kaunistelemaan lukemia kahdella maalilla ennen päätössummerin soimista. Lopulta Tepsille kuitenkin selkeä 8-3 kotivoitto ja sitä kautta hyvät asetelmat ensi viikolla alkaviin pudotuspeleihin. ”Joukkue kasasi hienosti itsensä kaikin puolin vaikean tiistain jälkeen. Olen todella ylpeä siitä työmoraalista mitä me tänään näytettiin ja kuinka joukkue jaksoi työstää pelaamista läpi koko 60 minuuttia. Runkosarja meni aika suunnitellusti ja pystyttiin pelaamaan erittäin tasaisesti läpi vuoden. Nyt on aika mitata se koko vuoden työ ulos ja meillä on valtava halu menestyä tulevissa pudotuspeleissä”, päävalmentaja Jukka Ruotsalainen kommentoi ottelun päätyttyä.

Pudotuspelien otteluparit selviävät maanantain valintatilaisuudessa, josta lisää huomisen aikana. Puolivälierien ensimmäisen kotiottelun runkopäivä on 8.3. perjantai ja koko otteluohjelma selviää jo maanantai-illan aikana.