Miehet nappasivat vierasvoiton Seinäjoelta – finaalipaikka katkolla sunnuntaina turkulaisille

Miehet nappasivat vierasvoiton Seinäjoelta – finaalipaikka katkolla sunnuntaina turkulaisille

Miesten edustusjoukkue nappasi komean 7-4(2-2,3-1,2-1) vierasvoiton Seinäjoen urheilutalolla pelatusta viidennestä välieräottelusta. Perjantai-illan voitto takasi samalla kolmannen kiinnityksen Tepsin laariin, joka tarkoittaa sitä, että finaalipaikka on ensimmäistä kertaa tarjolla mustavalkoisille sunnuntain kotiottelussa Kupittaan Palloiluhallilla.

Ottelun avauserä oli kummaltakin joukkueelta hermostunutta tekemistä ja kentällä nähtiinkin lukuisia harhasyöttöjä, joista kumpikin osui maalinteossa kahteen otteeseen. Turkulaisten maaleista vastasivat Eero Jalo sekä hyvässä vireessä välieräsarjassa ollut Juho Sorri. Ottelun tempo tippui hieman toiselle kaksikymppiselle ja hyvät maalipaikat loistivat pitkään poissaolollaan. Tepsin ykkösviisikko ja ennen kaikkea Miko Kailiala näyttivät kuitenkin urheilutalon yleisölle todellisen tehohetken, kun Kailiala iski kaksi nopeaa osumaa ja tarjoili vielä kolmannen Lauri Stenforsille Eero Kososen maalin takatolpalle. SPV tuli vielä ennen eräätaukoa kahden maalin päähän, kun Jukka-Pekka Peltoarvo suuppaisi rystyllä komean kavennusosuman.

Päätöserä oli sitten perjantain osalta parasta Palloseuraa. TPS kontrolloi pelitapahtumia pitämällä palloa ja puolustamalla tiiviisti, eikä kotijoukkue päässyt kunnolla maalipaikoille. Edellisissä kamppailuissa tehonsa löytänyt ylivoima iski helpottavan 6-3 osuman, kun Sami Saarinen maalasi neliön keskustasta Tepsin kolmen maalin johtoon. Kun seinäjokiset joutuivat ottamaan maalivahdin lopussa pois, iski kumpikin joukkue tämän aikana kertaalleen. Henri Myllymäki ampui unelmakudilla isännät vielä maalin päähän, mutta Mikko Hautaniemen pudotuspelien 12 osuma takasi loppulukemat 7-4 vieraiden hyväksi.

Päävalmentaja Jukka Ruotsalainen oli totta kai tyytyväinen voittoon, mutta näki samalla pelin puolella rutkasti parannettavaa. ”Ensimmäiset 40 minuuttia ei oltu tänään omalla tasolla, mutta oltiin tehokkaita oikealla hetkellä ja Pyry Luukkonen pelasi maalin suulla todella varmasti. Miko Kailialalta tänään huikea peli meidän hyökkäyksessä a Lauri Stenfors oli myös erinomainen puolustuspäässä. Nyt kaikki fokus omaan palautumiseen ja sen jälkeen siihen, että TPS pelaa kauden parhaan pelinsä sunnuntaina Kupittaalla”, Ruotsalainen päätti.

Ottelusarja jatkuu siis sunnuntaina Kupittaan Palloiluhallissa klo 16:00. Samana päivänä Kupittaalla pelataan peräti kolme semifinaaliottelua. Lue lisää täältä!

 

SPV – TPS tilastot

Ottelun maalikooste & lehdistötilaisuus

Kannen kuva: Juha Käenmäki