Miehet hakemaan toista kiinnitystä finaaleihin Tampereelta

Miehet hakemaan toista kiinnitystä finaaleihin Tampereelta

TPS:n miehet tasoittivat välieräsarjan keskiviikkona Kupittaalla hienolla 10-8 voitolla ja lähtevät perjantaina metsästämään kotietua ja toista voittoa Classicista Bläk Boksissa. Miehet ovat lähteneet välieriin hyvällä ja taistelevalla asenteella, mutta tietävät että mitään eivät tule saamaan helpolla hallitsevaa mestaria vastaan.

TPS:n luottopuolustaja Lauri Stenfors pelaa totutusti hyvää kautta ja on ollut jälleen joukkueen suurimpia palasia puolustuspäässä. Jo vuosien ajan maajoukkueen vakiokalustoon kuulunut, kaksinkertainen maailmanmestari Stenfors toteaa että joukkueen on pelattava kauden parasta peliä, jos haluaa voittaa pelejä.

”Hyvällä fiiliksellä lähdetään, sinänsä meille helppo tilanne, että jos ei pelata kauden parasta kaksiviikkoista tähän väliin, niin ei olla kyllä lähelläkään pelejä voittaa ja sitä kautta ei ole asiaa finaaleihin.”

Stenfors esiintyi ensimmäisen kerran TPS-paidassa 2008-2009 ja kauden 2012-2013 jälkeen siirtyi SSV:hen ja palasi Turkuun kaudeksi 2016-2017.

”Tuntuu luonnollisesti hyvältä, että saanut edustaa rakasta seuraa näinkin kauan ja nyt muutamana vuotena realistisesti saanut joukkueen kanssa taistella mestaruudesta. Meillä on sarjan parhaimmat puitteet sekä fanit niin kyllä tässä kelpaa.”

”Hermokontrolli, karvauksen alta pois pääseminen ja klassinen maalinteko”, linjaa Lauri Stenfors TPS:n voiton avaimia. Kuva Esa Jokinen.

Vajaa 400 liigapeliä pelannut ja paljon voittanut Stenfors kertoo, että peleihin valmistautuminen ja syttyminen ei tuota ongelmia.

”Itselle prioriteettilistan kärjessä on ollut aina kauden läpiviennin tasaisuus. Kauteen mahtuu kuitenkin aina 1-2 vähän heikompaa peliä ja silloin ei kyllä pelin jälkeen uni maistu. Myös kova itsekriittisyys pitää jalat maan pinnalla.”

”Pääsimme yllättävän helposti puolivälierissä, meitä ei käytännössä testattu muutamaa hetkeä lukuunottamatta ollenkaan. Kolme asiaa missä pitää onnistua: hermokontrolli, karvauksen alta pois pääseminen ja klassinen maalinteko”, kertoo Stenfors.

3. välierä Classic-TPS Pe 8.4 klo 18.30 Bläk Boks, Ideapark Lempäälä

Miesten seuraava kotipeli pelataan sunnuntaina 10.4 klo 18.30 Kupittaan palloiluhallilla. Liput ennakkoon Tiketistä

Jutun kirjoittanut TPS Salibandyn P18-joukkueen pelaaja ja toimiston työharjoittelija Eetu Lehtonen.