Miehet avasivat kautensa vierasvoitolla – LASB kaatui Suurhallissa selkein lukemin

Miesten edustus aloitti liigakautensa loistavasti, kun joukkue kaatoi sitä isännöineen LASB Lahden Suurhallissa 9-3(4-1,1-1,4-1) lukemin. Hieman tunnustelevan alun jälkeen Palloseura otti ottelun haltuunsa ja siirtyi nopeasti 2-0 johtoon Eero Jalon(3+0) ja Janne Hoikkasen(1+2) maaleilla. Koko ottelun erittäin vaarallisesti esiintynyt LASBin ykkösviisikko kuitenkin kuittasi nopeasti nuoren Julius Lehdon osumalla. TPS kuitenkin piti ohjat hallussaan ja tauolle mentiin 4-1 vierasjohdossa. Muista TPS-osumista vastasivat toistamiseen osunut Jalo sekä kaukaa viivasta Kaapo Kettusen yllättänyt Tatu Kanervisto (1+0).

Toisen erän alku oli kotijoukkueen, mutta mustavalkoiset puolustivat tiiviisti ja saivat erän vanhetessa paremmin ottelun juonesta kiinni. Miska Mäkinen toi isännät jälleen kahden maalin päähän, mutta Miko Kailiala vei Tepsin takaisin kolmen maalin johtoon onnistuttuaan rangaistuslaukauksesta. Muita osumia keskimmäisellä kaksikymppisellä ei sitten nähtykään. Päätöserä alkoi vieraiden kannalta loistavasti, kun Olli Laine(1+0) osui kulmavaparista ensimmäistä kertaa tällä kaudella. LASB kavensi vielä kertaalleen, mutta sen lähemmäs TPS ei enää isäntäjoukkuetta tänään päästänyt. Lauri Stenfors (1+0) ja Ville Laine (1+1) osuivat tyhjään maaliin ja illan sankari Jalo viimeisteli hattutemppunsa viime minuuteilla, kun isäntien Kaapo Kettunen oli jo palannut maalinsa suulle.

Loppulukemat Lahdessa siis 9-3 ja arvokkaat kolme sarjapistettä matkasivat Citybussin mukana Turkuun. Päävalmentaja Jukka Ruotsalainen oli tyytyväinen kauden avauspisteisiin. ”Voitto ja kolme pistettä ovat tässä sarjassa aina tiukassa ja jokaista voittoa täytyy osata arvostaa tuli se sitten millä tavalla tahansa. Pelillisesti jäi paljon vielä tekemistä, mutta näinhän se pitää ollakin kun kauden avausta pelataan. Laaksoset olivat tänään meidän paras osa ja Hoikkasen Janne näytti kuinka laadukas pelaaja me tänne Turkuun on oikein saatu”, päävalmentaja kommentoi bussista matsin päätyttyä.

Seuraavaksi on vuorossa sitten kauan odotettu kotiavaus, kun Koovee saapuu keskiviikkona Kupittaan Palloiluhalliin. Koko joukkue sekä organisaatio toivoo, että halli täyttyy heti avausottelussa ja joukkue saa sarjan parhaan kotiyleisön tuen taakseen. Ottelusta lisää heti huomisen aikana.