Miehet aloittavat finaalit perjantaina – ensimmäinen kotiottelu sunnuntaina

Miehet aloittavat finaalit perjantaina – ensimmäinen kotiottelu sunnuntaina

TPS ja Nokian KrP kohtaavat toisensa miesten finaaleissa. Tässä lähtökohtia perjantaina alkaviin finaaleihin.

 

RUNKOSARJA

TPS ja Nokian KrP kohtasivat runkosarjassa ensimmäistä kertaa vasta 6.1., kun TPS matkasi Raholaan. Jokainen salibandyn ystävä odotti varmasti tiukkaa ja kovatasoista kärkikamppailua ja sellainen myös saatiin. Varsinainen peliaika päättyi 2-2 ja TPS oli lopulta rankkareiden jälkeen vahvempi.

Kuukautta myöhemmin joukkueet kohtasivat toisensa Kupittaan Palloiluhallissa. Tällä kertaa maaliverkot heiluivat nopeampaan tahtiin ja kolmanteen erään lähdettiin 3-2 -johdossa. KrP iski kuitenkin kolme seuraavaa osumaa ja oli kolmen maalin karkumatkalla. TPS nousi ottelun loppuhetkillä tasoihin ja myös toisessa kohtaamisessa voittajaa haettiin rankkareilta asti. Tällä kertaa KrP oli aavistuksen ovelampi ja nappasi lisäpisteen mukaansa.

Runkosarjan kolmannessa ja viimeisessä kohtaamisessa ei panosta puuttunut, sillä taistelu runkosarjan voitosta kävi erittäin kuumana. Kovin moni ei varmaan yllättynyt, kun viihdyttävä ottelu ei tuottanut tulosta varsinaisella peliajalla, tai edes jatkoajalla, vaan voittajaa haettiin jälleen rankkareilta. Miko Kailiala pääsi iskemään ratkaisevan osuman ja samalla murtui ”vierastaika”.

Runkosarjan viimeisellä kierroksella TPS koki niukan tappion ja kun KrP samaan aikaan voitti oman ottelunsa, voittivat nokialaiset runkosarjan kahden pisteen erolla Palloseuraan.

 

PUOLIVÄLIERÄT

Nokian KrP sai runkosarjan voittajana valita vastustajansa ensimmäisenä ja valinta osui OLS:aan. Ensimmäinen ottelu alkoi jo näyttää selvältä, kun puolen tunnin paikkeilla taululla oli jo 7-2 -johto. OLS onnistui kuitenkin kirimään maalin päähän, mutta lopulta KrP sai huokaista helpotuksesta. Sama kaava toistui myös toisessa ja kolmannessa puolivälierässä, mutta neljännessä kohtaamisessa KrP nappasi selkeän voiton ja eteni välieriin suoraan neljässä ottelussa.

Toiseksi tullut TPS valitsi puolivälierien vastustajaksi Westend Indiansin. Ensimmäinen kohtaaminen pysyi pitkään tiukkana, mutta lopulta TPS onnistui nappaamaan selkeän 10-3 -voiton. Toisessa kohtaamisessa nähtiin tiukka kamppailu, mutta lopulta kapteeni Miko Kailiala iski mustavalkoisille toisen kiinnityksen jatkopaikkaan. Kolmas kohtaaminen tarjosi jälleen tiukan kamppailun, mutta tällä kertaa Indians käänsi ottelun itselleen. Kaksi seuraavaa kohtaamista päättyivät mustavalkoisille selkeästi 1-10 ja 10-2 ja TPS lunasti paikkansa välieriin voiton 4-1.

 

VÄLIERÄT 

KrP sai välierissä vastaansa Oilersin, joka oli tiputtanut Classicin. Moni varmasti odotteli sarjaa erittäin kovalla mielenkiinnolla ja kaksi ensimmäistä kohtaamista olivatkin suhteellisen tiukkoja kamppailuja, mutta kolmas kohtaaminen meni melko selkeästi nokialaisille. Neljännessä kohtaamisessa jännitystä saatiin loppuun asti, mutta KrP onnistui osumaan kahdesti tyhjään maaliin ja selvitti välierät puhtaasti 4-0.

TPS sai vastaansa Happeen, joka kaatoi SPV:n voiton 4-1. Joukkueiden kohtaaminen herätti varmasti suuria tunteita molemmissa joukkueissa yhteisen playoff-historian ja runkosarjan kohtaamisten takia. Ensimmäisessä kohtaamisessa jännitystä saatiin koko rahan edestä, sillä ratkaisua saatiin odotella viimeisille minuuteille asti. Pitkään 2-1 -tilanteessa ollut ottelu päättyi lopulta mustavalkoisten juhlaan 4-1 -lukemilla. Toisessa kohtaamisessa TPS ei jättänyt mitään selittelyn varaan, vaan Jyväskylästä tuli 2-9 -voitto. Kotiyleisön edessä kova tahti jatkui ja päätöshetkille mentiin 6-1 -johdossa. Happee sai iskettyä kaksi kavennusta, mutta Jyväskylään lähdettiin 3-0 voitoilla. Neljännessä kohtaamisessa nähtiin taas jännitystä koko rahan edestä, mutta lopulta TPS eteni finaaleihin 2-3 -voitolla.

AIEMMAT FINAALIT

Finaalit eivät ole kummallekaan joukkueelle uusi kokemus ja molempia seuroja yhdistää myös sama vastustaja: Classic.

TPS kohtasi Classicin kauden 2018-19 päätteeksi. Mustavalkoiset taistelivat tiukasti, mutta Classic nappasi kaksi ensimmäistä voittoa itselleen. Kolmannessa kohtaamisessa Sami Saarinen hiljensi tamperelaiset iskemällä voittomaalin muutamaa minuuttia ennen loppua. Kovasta taistelusta huolimatta Classic onnistui kääntämään kaksi seuraavaa kohtaamista itselleen ja TPS jäi ensimmäisessä finaalissaan hopealle.

KrP kohtasi Classicin kauden 2021-22 lopussa. Ensimmäisessä finaalissa KrP koki 4-3 -tappion, mutta kotona tuli voitto samoilla lukemilla. Classic nappasi voiton kahdesta seuraavasta kohtaamisesta ja Bläk Boksiin lähdettiin tilanteessa, jossa KrP oli pakkovoiton edessä. KrP onnistui kaatamaan Classicin viidennessä ottelussa, mutta Classic pääsi seuraavassa ottelussa juhlimaan mestaruutta.

PÄÄVALMENTAJA SANTERI RAATARILAN MIETTEET

– Joukkueessa on rauhallisen odottavaiset fiilikset. Meidän ainoa tavoite on ollut mestaruuden voittaminen ja onkin hienoa, että päästään vihdoin aloittamaan finaalisarja.

Vastustaja on tutkittu läpikotaisin, tiedostetaan meidän omat vahvuudet ja ollaan kaikin puolin valmiita iskemään perjantaina.

Tämä kausi on mustavalkoinen.

 

LIPUT FINAALIEN KOTIOTTELUIHIN: www.tiketti.fi/tps