Makea jatkoaikavoitto päätti TPS:n syyskauden – ”Kertoo paljon joukkueen luonteesta”

Makea jatkoaikavoitto päätti TPS:n syyskauden – ”Kertoo paljon joukkueen luonteesta”

TPS:n viimeisestä kamppailusta ennen lähes kuukauden kestävää MM-taukoa muodostui todellinen trilleri. Jyväskylään Happeen vieraaksi matkannut turkulaisryhmä oli keskiviikon Cup-pelin tapaan takaa-ajajana lähes koko ottelun. Tälläkin kertaa TPS punnersi tasoihin ja iski ratkaisun jatkoajalla Mikko Hautaniemen osuessa Miko Kailialan nappisyötöstä. Loppulukemiksi taululle 3-4 ja. (2-0, 0-1, 1-2) ja MM-tauolle kymmenen peräkkäistä voittoa takataskussa.

TPS:n lähtö otteluun ei onnistunut nappiin ja tiiviisti läpi ottelun pelannut Happee onnistui pitämään raitapaidat varsin tehokkaasti irti vaarallisimmilta tekopaikoilta. Kolmanteen erään TPS lähti hieman muokatuilla ketjuilla, kun Mikko Hautaniemi vaihtoi Aleksi Ahokkaan kanssa ketjuja. Uusittu ykkösketju värkkäsikin kaksi maalia kolmoserässä ja jatkoaikaratkaisun.

– Hirvisuon kenttä pelasi ainoana hyvin kaksi erää ja me muut emme oikein pystyneet auttamaan. Kenttävaihdokset toi kolmanteen erään energiaa ja saatiin kaivettua tärkeät kaksi pistettä. Jyväskylä on aina hieno paikka pelata, mutta ei päästy alkuun millään mukaan – joko vastustajan hyvyyttä tai meiltä lapsellista peliä, kiteytti Hautaniemi ottelun jälkeen.

TPS:n päävalmentaja Santeri Raatarila kiitteli joukkueensa selkärankaa.

– Kertoo paljon joukkueen luonteesta, että pystyttiin kahdesti neljän päivän aikana tulemaan Happeen tasoista joukkuetta vastaan takamatkalta tasoihin ja nappaamaan voitto. Tästä on hyvä lähteä pelitauolle työstämään asioita rauhassa eteenpäin.

TPS:n seuraava ottelu pelataan lauantaina 18.12. Kupittaan palloiluhallissa, jolloin TPS hakee revanssia OLS:sta.