Luukkonen lopettaa peliuransa – osa 2

Luukkonen lopettaa peliuransa – osa 2

Jatkoa Pyry Luukkosen haastattelulle.

Ura loppuu huipulla

Luukkosen lopettaminen tulee monelle yllätyksenä, sillä siinä määrin vakuuttavasti mies esiintyi TPS:n huikean hopeakevään aikana. Lopetuspäätös ei ollut helppo, mutta salibandyyn ja harjoitteluun ehdottomalla asenteella suhtautuvalle Luukkoselle kuitenkin selkeä.

”Salibandyn pelaamisen suhteen olen kaikki tai ei mitään -ihminen. Olen aina ollut tavoitteellinen pelaaja haluan pelata korkeimmalla mahdollisella tasolla. Huipulla pelaaminen vaatii aikaa ja uhrauksia sekä itseltä, että läheisiltä. Viime vuoden lopulla tuli eteen hetki, jolloin jouduin punnitsemaan urani jatkoa. Vaihtoehtoina itselläni oli pelata vielä kaksi kautta ja tavoitella paikkaa MM-kotikisoissa tai lopettaa pelaaminen ja panostaa elämässä muihin, salibandyä tärkeämpiin asioihin. Pitkän pohdinnan jälkeen tulin siihen päätöksen, että lopettaminen on realiteetit huomioiden oikea päätös.”

© Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik

”Salibandyn pelaamisen suhteen olen kaikki tai ei mitään -ihminen.”

Luukkosen lopettaminen jättää suuret saappaat täytettäväksi. Niitä sovittelemaan lähtee kaksi nuorta U19-maajoukkueessa esiintynyttä lahjakkuutta. Olli Kuisma (-99) nähtiin maalin suulla menneellä kaudella muutamassa ottelussa ja Oskari Fälden (-00) puolestaan teki pääsarjadebyyttinsä FBC Turun divarijoukkueessa rinnakkaisedustuksen turvin. Luukkonen ei epäile TPS:n maalivahtiosaston pitävyyttä.

”TPS:llä on kaksi todella lupaavaa, analyyttistä ja motivoitunutta maalivahtia rosterissa. Uskon, että he ottavat paikkansa hyvinkin nopeasti. Maalivahtipelin suhteen Turussa on asiat pitkään enemmän kuin hyvin näiden nuorten herrasmiesten johdolla.”

Kiitosten aika

Pyry Luukkosen TPS ura alkoi nuoren joukkueen takana vuonna 2010 ja päättyi TPS:n liigahistorian ensimmäiseen SM-mitaliin. Seura ja ihmiset sen ympärillä ovat näytelleet Luukkosen elämässä suurta roolia. Kiitokset ovat pitkät. 

”Haluan kiittää koko TPS:n organisaatiota näistä vuosista, jotka olen saanut täällä viettää. Tunnen olevani etuoikeutettu roolista, jossa olen saanut edustaa Suomen kauneinta seuraa näinkin pitkän ajan. TPS on organisaationa ja joukkueena kehittynyt vuosi vuodelta kohti Suomen huippua ja olen saanut samalla itse kulkea saman matkan vieressä pelaajana. Salibandyssä suurin saavutukseni ei ole viime kauden SM-hopea, vaan juuri TPS-paidassa koettu kasvutarina.” 

”Lähes kymmenen vuoden ajalta kaikkien kiitoksen ansaitsevien henkilöiden määrä on aivan liian suuri listattavaksi. Kiitos kaikille seurassa aikanani toimineille valmentajille, huoltajille, toimihenkilöille, vapaaehtoisille ja seuran hallituksen jäsenille. Kiitos pelikaverit, joiden kanssa olen saanut kunnian edustaa Palloseuraa. Kiitos tyttöystävälleni, joka on ollut tukena sekä hyvinä, että vaikeina hetkinä. Kiitos TPS-kannattajat ja yleisö, on ollut hienoa nähdä muutos Caribian 250 katsojan keskiarvosta täydeksi Kupittaan halliksi. Yhdeksän vuotta täällä on kulunut silmänräpäyksessä ja tässä ajassa minusta on tullut Tepsiläinen. Kiitos Turku! #TKOMV” 

Luukkosen TPS All Stars -kentällinen:

Jens Riska – Lasse Paju – Miko Kailiala

Janne Kainulainen – Lauri Stenfors

 

Kiitos Pyry!