Lauantaina finaaliuusinta – “Emme vain lähde voittamaan ottelua, vaan voitamme tämän ottelun”

Lauantaina finaaliuusinta – “Emme vain lähde voittamaan ottelua, vaan voitamme tämän ottelun”

Lauantaina isketään ehkä tämän kauden odotetuin TPS-kotiottelu, kun viime kauden Suomen mestari ja finaalikiistakumppani Classic saapuu Kupittaan palloiluhallin kirkkaisiin valoihin. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahteen otteeseen ja Classic on ollut niukasti edellä sekä Huittisissa pelatussa runkosarjapelissä, että Suomen Cupin välierässä. 

Mahtaako molempien joukkueiden mietteet olleet jo tulevassa, koska kumpikin kärsi viikonloppuna yllätystappiot. TPS kävi päävalmentaja Janne Kainulaisen kolmen edelliskauden työnantajan Welhojen kotihallissa toteamassa, että kuopiolaiset taistelevat tälläkin kaudella suorasta säilymisestä tosissaan. Welhot passittikin TPS:n pitkälle kotimatkalle ilman pisteitä. Classic puolestaan joutui toteamaan OLS:n selvästi paremmakseen kun oululaiset katkaisivat kahdeksan ottelun tappioputkensa tamperelaisten kustannuksella. 

Todennäköisesti menneen viikonlopun tapahtumat ovat vain terästäneet viime kauden finalistien aistit taas normaaliin vireystilaan ja lauantaina nähdään todella korkealaatuinen kamppailu. Sen tietää myös päävalmentaja Kainulainen.

“Hieno peli edessä, kun kaksi nälkäistä huippujoukkuetta iskee yhteen. Kahdesti ollaan kohdattu hallitseva Suomen mestari tällä kaudella ja pienestä on ollut kiinni, ettei oltaisi lähdetty otteluista voittajana.”

TPS:n ja Classicin väliset kamppailut ovat olleet jo pitkään äärimmäisen tasaisia, modernin salibandyn huippuotteluita. 

“Classic sopii meille vastustajana hyvin, koska heitä vastaan pääsee vääntämään oikein tosissaan. Puolustuspelimme on toiminut heitä vastaan hyvin, mutta viimeistelyssä on tullut se iso ja ratkaiseva ero. Tilastollisesti koko kauden mittapuulla olemme joko edellä tai tasoissa usealla eri mittarilla, mutta ero on tullut juuri tehokkuudessa. Ensimmäisessä kohtaamisessamme pystyimme laukomaan maalia kohden 15 kertaa enemmän kuin tamperelaiset.”

TPS laukoi Huittisissa pelatussa kamppailussa 15 kertaa enemmän kuin Classic, mutta Classic on toistaiseksi ollut tehokkaampi © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

TPS ei lauantaina lähde kumartelemaan kuvia. 

“Lauantaina pää kylmänä ja kädet lämpimänä maalipaikoissa ja varsinkin erikoistilanteissa, niin pisteet jää Turkuun. Emme vain lähde voittamaan ottelua, vaan voitamme tämän ottelun. Tätä peliä ei kannata missata!”

TPS-Classic la 1.2. klo 17.00, Kupittaan palloiluhalli
Otteluisäntä: LähiTapiola Varsinais-Suomi

Hanki liput huippuotteluun ennakkoon Tiketistä

Muista myös kaverilippu! Kotiotteluihin on myynnissä lippupaketti 5:lle henkilölle. Yksi lippu oikeuttaa sisäänpääsyn viidelle henkilölle. Henkilöiden tulee saapua samaan aikaan otteluun.

© Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik