Kupittaalla nähtiin maalien ilotulitus

Kupittaalla nähtiin maalien ilotulitus

TPS:n miehet tasoitti ottelusarjan tänään Kupittaalla kahdeksantoista maalisen trillerin jälkeen. Ottelusarjan ensimmäisessä kamppailussa tulleet kymmenen maalia jäi tämän illan ilotulituksen jälkeen vain muistoksi, kun pelkästään kotijoukkue onnistui samaiset kymmenen kertaa. TPS otti ansaitun kotivoiton numeroin 10-8 ja kolmanteen osaotteluun lähdetään ottelusarjan tilanteessa 1-1.

Ottelun maalijuhlat alkoivat jo ensimmäisessä erässä, jossa tuntui molempien joukkueiden portit olevan täysin avoinna ja maaleja nähtiin molempiin päihin vuoroittain. Toiseen erään mentiinkin vauhdikkaan ensimmäisen erän jälkeen lukemissa 4-3.

Noin seitsemän ja puoli minuuttia mentiin tasaista vääntöä, kunnes Classicin Eemeli Salin onnistui tuomaan vieraat tasoihin. TPS kuitenkin siirtyi takaisin johtoasemaan Eero Jalon osumalla, kun Classicin maalista oli ehtinyt vierähtää vain kolmetoista sekuntia. Erinoimaisen ottelun pelannut Classic hyökkääjä Ville Lastikka toi vielä kertaalleen vieraat tasoihin, jonka jälkeen TPS onnistui repimään pienen kaulan ennen viimeiseen erään menoa. Ensin osui Marius Suominen ja toisen erän viimeisen osuman maalasi Mikko Hautaniemi ylivoimalla.

Viimeisestä erästä ei jännitystä puuttunut, kun Salin tälläsi Classicin maalin päähän aivan kolmannen erän alkuhetkillä. Tiiviissä tunnelmissa jatkettiin läpi erän ja maaleja nähtiin edelleen molempiin päihin. 8-7 tilanteessa lopulta tunnelman rikkoi Miko Kailiala illan neljännellä tehopisteellään ja toisella maalillaan, kun alle kaksi minuuttia oli enää ottelua jäljellä. Ville Hirvisuo osui vielä tyhjiin ja Classicin Janne Lamminen onnistui kaunistelemaan lukemia erän lopussa. Loppulukemat 10-8 jää taululle vauhdikkaan ottelun jälkeen ja TPS matkaa Tampereelle kolmanteen osaotteluun voitokkaana.

”Nostettiin selkeästi oman pallollisen tekemisemme tasoa tälle päivälle. Ennen kaikkea löydettiin se oikea tunne ja päämäärätietoisuus siihen pelaamiseen. Hyvä hyökkäys ja hyvä puolustus kulkevat aina käsi kädessä. Kahden laatujoukkueen kohdatessa ne hetket, kun pallo vaihtaa omistajaa ovat varsin kriittisiä ja näiden hallitseminen on avainasemassa. Suuresta maalimäärästä huolimatta oltiin tuon verran mm. noissa asioissa vastustajaa edellä”, kertoo TPS:n päävalmentaja Santeri Raatarila.