KrP niukasti parempi

KrP niukasti parempi

TPS:n kuuden tappiottoman ottelun putki katkesi, kun Nokian KrP kävi hakemassa Kupittaalta pisteet maalein 3-4.

TPS aloitti ottelun hyvin ja pitikin ensimmäiset vaihdot palloa, muttei päässyt hätyyttelemään Antti Kortetmaan vartioimaa KrP-maalia. Ottelun avausmaalista vastasi vierasjoukkue, kun ajassa 2.23 Toni Jaakkolan laukaus yllätti Pyry Luukkosen.

Erän puolivälissä turkulaiset pääsivät hakemaan tasoitusosumaa ylivoimalla, kun Henri Mäenpää sai työntämisestä kahden minuutin jäähyn. Vaikka TPS pitikin palloa, KrP kärkkyi ahnaasti vastaiskupaikkoja ja joukkueelle siunaantuikin tuon erikoistilanteen vaarallisimmat maalintekopaikat.

Kun mustavalkoisille ei maalinteko maistunut, iski KrP ja Henri Johansson. Ajassa 13.21 Johanssonin tarkka laukaus suhahti Luukkosen maalin vasempaan yläkulmaan. Syötön maaliin tarjoili Morics Krumins. Tilanteesta 0-2 lähdettiin toiseen erään.

Toisella 20 minuuttisella ei osumia nähty. Erän ainoa tilastomerkintä oli ajassa 29.37, kun TPS:n Olli Laine ja KrP:n Ilkka Mäkipää pistettiin jäähylle kulmaväännön jälkeisestä pienestä nahinoinnista. Pelillisesti mustavalkoiset pääsivät koko ajan lähemmäksi Kortetmaan maalia, mutta läheltä piti -tilanteita ei salibandyssakaan lasketa.

Kolmannen erän alkaessa taululla komeilivat edelleen nokialaisten johtonumerot ja näytti, että peli on päättymässä ”jalkapallolukemiin”.

Ajassa 45.57 Krumins lisäsi tilanteeksi 0-3. TPS heräsi, kun viimeinen kymmenen minuuttia oli pelistä käynnissä. Puolustaja Janne Nurminen kavensi eron kahteen maaliin, kun digitaalit näyttivät aikaa 53.13.

Ratkaisun tuntua oli ilmassa, kun ajassa 58.23 KrP:lle tuomittiin rangaistuslaukaus. Pallon taakse asettunut Johansson pisti kuulan varmasti rystyltä maalin kattoon, jättäen Luukkosen vaille mahdollisuuksia.

TPS ei kuitenkaan luovuttanut. Ville Laineen (kuvassa) kaksi tahtomaalia toivat TPS:n reilussa 20 sekunnissa maalin päähän, mutta tasoitusosumaan asti ei aika riittänyt.

Näin pisteet matkasivat Nokialle maalein 3-4.

TPS – Nokian KrP -ottelun tilastot

Salibandyliigan tilastot