Kolmannen erän hurmos ei kantanut loppuun saakka – Classic kaatoi miehet Kupittaalla

Kolmannen erän hurmos ei kantanut loppuun saakka – Classic kaatoi miehet Kupittaalla

Miesten edustusjoukkue ja Tampereen Classic järjestivät reilulle 1200:lle katsojalle jännittävän ja laadukkaan kamppailun, kun joukkueet ottivat yhteen liigasyksyn viimeisessä kamppailussa ennen tulevaa MM-kisataukoa. Alkuun näytti että Classic vie pisteet helpostikin mukanaan, mutta päätöserässä uuden vaihteen löytänyt TPS teki ottelusta lopulta vielä hurjan kamppailun, jonka Family vei lopulta nimiinsä 4-8 lukemin.

Rutinoituneet vieraat karkasivat tosiaan jo ottelun puoleen väliin mennessä 3-0 johtoon, mutta loistavasti ottelun toisen erän lopussa sekä kolmannen alussa pelanneet isännät eivät olleet valmiita luovuttamaan kamppailua niin helpolla. Janne Hoikkanen kavensi eron kahteen ennen toista erätaukoa ja piti näin mustavalkoisten kirihaaveet elossa. Teemu Aaltonen kavensi heti kolmannen erän alkuun tilanteeksi 3-2, mutta Mikko Leikkanen vei vieraat jälleen kahden maalin johtoon Joonas Pylsyn esityöstä. TPS jatkoi kuitenkin vahvaa vyörytystään ja Miko Kailiala ja Juho Sorri huudattivat kotiyleisöä kahdessa perättäisessä vaihdossa ja hetken näyttikin siltä, että Palloseura ottaa ottelussa täysin komennon kun ottelun päätöserä läheni puoliväliään. Tällä kertaa hurmos ei kuitenkaan kantanut loppuun saakka, vaan tamperelaiset iskivät kaksi nopeaa osumaa maalin edestä ja tästä TPS ei enää tänään toipunut. Loppulukemat 60minuutin jälkeen Familylle 4-8 ja himoittu päänahka jäi Tepsiltä edelleen ottamatta.

Päävalmentaja Jukka Ruotsalainen oli pettynyt tulokseen, mutta näki ottelussa myös paljon positiivista isommassa mittakaavassa. ”Ottelun alku oli tuloksellisesti heikko ja jouduttiin käyttämään hirveä määrä energiaa että saatiin ensimmäinen maali aikaiseksi, joka sitten vapauttikin pelaamista todella paljon. Kolmannessa erässä päästiin kiinni siihen pelaamiseen millä me tullaan Classic kaatamaan kun seuraavan kerran kohdataan. Tänään ei vielä mielenhallinta ja kypsyys riittänyt, mutta kaikki mahdollinen ja mahdoton tullaan tauon aikana tekemään, jotta se riittää kun seuraavan kerran kohdataan”, päävalmentaja kertoi ottelun päätyttyä.

TPS pelaa vielä kertaalleen ennen maajoukkuetaukoa, kun se matkustaa huomenna sunnuntaina Espooseen, jossa se kohtaa Suomen Cupin 6.kierroksen ottelussa SBS Kingsin. Ottelusta tulossa vielä ennakkoa sunnuntai-aamun aikana.

TPS – SC Classic tilastot

Salibandyliigan tilastot

Anssi Koskisen ottelukuvat

Ottelun maalikooste & lehdistötilaisuus