Ikonit jatkavat – “Vielä on tavoitteita saavuttamatta”

Ikonit jatkavat – “Vielä on tavoitteita saavuttamatta”

TPS on solminut jatkosopimukset omien kasvattiensa ja todellisten TPS-ikonien, Miko Kailialan sekä Mikko Hautaniemen kanssa. Maailmanmestarit tavoittelevat tulevallakin kaudella vain ja ainoastaan Suomen mestaruutta Turkuun. 

Viittäsataa liigan runkosarjapistettä lähestyvä TPS-kapteeni Kailiala kantaa tälläkin kaudella tuttuun tapaan Tupla-paitaa. Urheiluseurat koville laittanut koronapandemia vaati osapuolilta venymistä. 

“Valehtelisin jos väittäisin sopimusneuvotteluiden edenneen mutkattomasti, mutta olen suunnattoman onnellinen, että saan pelata Suomen kauneimmassa ensi kaudellakin. Tiedän runkomme pysyvän vieläkin kasassa, eikä suunnitelmissani ole koskaan ollut hypätä kelkasta kesken kaiken. Elän ja hengitän Turun Palloseuran mustavalkoisia värejä, eikä minkään muun seuran edustaminen kotoisessa sarjassa tule enää urani aikana olemaan ajankohtaista.”

”Elän ja hengitän Turun Palloseuran mustavalkoisia värejä” – Kuva Anssi Koskinen

TPS:n pitkään yhdessä pysynyttä ydintä yhdistää rakkaus mustavalkoista seuraa kohtaan – joukkue haluaa menestyä yhdessä nimenomaan TPS-logo rinnassa.

“Joukkueemme sisällä on kasvanut vuosien saatossa todella tiivis ja yhtenäinen ”bondi”, jonka keskeisenä teemana on ylpeys edustaa Turun Palloseuraa ja ainoana tavoitteena on voittaa meille rakkaassa seurassa. Monella olisi varmasti mahdollisuus lähteä muuallekkin kokeilemaan siipiään, mutta ydinporukallemme nimenomaan voittaminen täällä kotikaupungissamme on kaikki kaikessa. Ulkomaat kiinnostavat minua yhä, mutta vielä ei ole aika sille. Haluan totisesti metsästää mestaruutta täällä.”

”Tepsissä urani aloitin ja on vain oikein, että se myös loppuu Tepsin paidassa.” – Kuva Anssi Koskinen

Jo kaudella 2005-2006 TPS:n edustusjoukkueessa debytoinut Hautaniemi päättää uransa tulevaan kauteen. Pikkujuniorista asti TPS-värejä edustanut “Hauta” lähtee viimeiseen kauteensa nälkäisenä. 

“Tepsissä urani aloitin ja on vain oikein, että se myös loppuu Tepsin paidassa. Vielä on tavoitteita saavuttamatta.”

Hauta ja Miklu tuulettavat TPS-paidassa myös ensi kaudella. Kuva Esa Jokinen