Hoikkanen tähyää takaisin pelikentälle: “Suomen parhaimmat puitteet harjoitella”

Hoikkanen tähyää takaisin pelikentälle: “Suomen parhaimmat puitteet harjoitella”

Vuosi sitten TPS-paitaan siirtynyt Janne Hoikkanen saapui Turkuun kovin odotuksin. Huippu-urheilijan mielenlaadulla varustettu hyökkääjä halusi ennen kaikkea haastaa itseään urheilijana uudessa ympäristössä ja nousta pelaajana uudelle tasolle. Kauden puolivälin paikkeilla rooli löytyi TPS:n ykköskentän keskeltä ja samalla TPS löysi itselleen todellisen tehonyrkin. Pudotuspelejä ajatellen hyvässä liidossa ollut TPS koki kuitenkin rajun takaiskun helmikuun lopussa, kun Hoikkanen loukkaantui vanhaa seuraansa Happeeta vastaan käydyssä kamppailussa. Tuomio oli lopulta tyly – eturistisidevamma, jonka myötä kausi pakettiin ja pitkä kuntoutusurakka käyntiin. 

Pitkä jatkosopimus

TPS:n kevät oli lopulta historiallinen, sillä joukkue kesti Hoikkasen loukkaantumisen ja ylsi SM-hopealle saakka. Tähän kauteen TPS lähtee uusin sävelin, sillä muutoksia nähdään niin valmennus- kuin pelaajarintamalla. Hoikkasesta suunnitellaan kuitenkin myös Janne Kainulaisen TPS:ään kulmapalasta, sillä mies kirjoitti tovi sitten nimensä 2+1 -vuotiseen jatkosopimukseen. 

Maisemanvaihdos Jyväskylästä Turkuun teki hyvää itselleni. Olin erittäin tyytyväinen siihen miten asiat hoidettiin täällä. Uusi ympäristö ja esimerkiksi erilaiset harjoitteet toimivat hyvänä piristyksenä itselleni. Jääminen Turkuun tuntui loogiselta, enkä muita vaihtoehtoja oikein miettinytkään. Täällä on Suomen parhaimmat puitteet harjoitella ja pelata, joten halusin jäädä tänne. Lisäksi olemme puolisoni kanssa viihtyneet oikein hyvin kaupungissa, joten voi olla mahdollista, että asettuisimme tänne pidemmäksikin aikaa. Joukkueena onnistuimme hyvin ja hopea oli varmasti aika lähellä maksimisuoritusta joukkueelle, joka ei ollut aikaisemmin menestynyt pudotuspeleissä.”

Hoikkasen mainio debyyttikausi TPS-paidassa päättyi ikävästi vanhaa seuraa Happeeta vastaan. 

“Loukkaantuminen juuri ennen pudotuspelejä oli tottakai itselleni kova paikka. Olin juuri ennen viime kautta kuntouttanut kaksi vuotta mystistä nilkkavaivaani ja välissä myös rannevaivoja. Koko viime kauden panostin oheisharjoittelussani loukkaantumisia ennaltaehkäisevään harjoitteluun, joten kuullessani tarvitsevani leikkaushoitoa vammaani, oli päällimmäinen tunne epäoikeudenmukaisuus. 

© Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik
© Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik

Kuvat: Tähän tilanteeseen päättyi Hoikkasen ensimmäinen TPS-kausi

Loukkaantuminen ei huippupelaajalle tarkoita tietenkään laakereilla lepäämistä – päinvastoin. Hoikkanen kuntouttaa polveaan tiiviillä ohjelmalla.

“Jos keväällä mieli oli maassa, niin nyt tilanne on erinomainen. Harjoittelu on maistunut erittäin hyvältä ja tunnen olevani hyvässä kunnossa. Iso kiitos täytyy antaa Tiinalle (Laitala), joka on suunnitellut harjoitusohjelmani ja muutenkin ollut tukena. Kun teen mitä Tiina ohjeistaa ja uskallan luottaa paranemisprosessiin, niin voin olla levollisin mielin. 

(Lue myös Tiina Laitalan haastattelu miten TPS:ssä toimitaan loukkaantuneiden pelaajien kanssa.)

Kohti paluuta kaukaloon

TPS tulee aloittamaan kautensa ilman Hoikkasta kokoonpanossa. Vakavan vamman ollessa kyseessä mitään tarkkaa deadlinea paluulle peleihin Hoikkanen ei itselleen ole asettanut, mutta tällä hetkellä mies on oman sanojensa mukaan aikataulussa.

“Tällä hetkellä odotan juoksulupaa, jonka jälkeen pääsen progressiivisesti siirtymään lajiharjoitteluun mukaan. Emme ole Tiinan kanssa asettaneet mitään tarkkoja paluupäiviä, eikä tämän kaltaisissa vammoissa se olisikaan viisasta. Tällä hetkellä olen aikataulussa, joten uskon ja toivon, että kykenen palaamaan pelikentille ennen joulutakoa.

Uusi kausi toi tullessaan myös uuden päävalmentajan, kun Kuopion Welhoissa vakuuttavaa työtä tehnyt Janne Kainulainen ottaa päävastuun TPS:n edustusmiehistöstä. Hoikkaselle Kainulainen on tuttu jo hänen pelivuosiltaan.

“Kainu on pelikaverini Happeen ajoilta ja minulla on ollut hänestä kokemus vain pelikaverina, ei valmentajana. Onkin ollut hauska huomata, että miehestä löytyy vahva valmentaja -minä, jossa on ollut havaittavissa mm. Analyyttisyyttä ja ripaus pedanttisuutta. Jukka teki viime kaudella erittäin hyvää työtä valmennustiiminsä kanssa, jonka pohjalta Kainun on hyvä jatkaa. Uskon vahvasti, että Kainu pystyy tuomaan lisäarvoa joukkueen tekemiseen uuden valmennustiiminsä kanssa”, päättää Hoikkanen.

Lue myös Tiina Laitalan haastattelu