Heikko päätöserä koitui miesten kohtaloksi – Oilers nappasi pisteet mukaansa

Heikko päätöserä koitui miesten kohtaloksi – Oilers nappasi pisteet mukaansa

Odotetusta perjantai-illan kamppailusta Oilersia vastaan muodostui turkulaisittain pettymysten täyteinen ilta, kun kaksi erää mallikkaasti pelannut kotijoukkue sortui päätös kaksikymppisillä lukuisiin pallonmenetyksiin ja samalla tärkeät kolme sarjapistettä lipsahtivat vieraiden mukaan Espooseen. Loppulukemat 4-9 (2-2,1-2,1-5) eivät jätä juurikaan mustavalkoistenkin lasien läpi katsottuna selittelyn sijaa.

TPS sai otteluun loistavan lähdön ja se olikin ryhmistä selkeästi valmiimpi ensimäisen kymmenen minuutin ajan. Olli Kinnunen ja Miko Kailiala veivät Palloseuran nopeasti 2-0 johtoon ja kun TPS-alivoima selvitti vielä vieraiden ensimmäisen ylivoimankin, niin näytti että isäntäjoukkue vie avauserän selkeästi nimiinsä. Oilers sai kuitenkin erän loppupuolella paremmin juonesta kiinni ja tasoitti ottelun väkisin vastahyökkäysosumilla. Kamppailun toinen erä oli hyvin avausjakson kaltainen ja TPS oli jälleen niskan päällä erän avaushetket. Sami Saarinen veikin Tepsin irtopallosta uudelleen johtoon ja sen jälkeen kotijoukkueelle tarjottiin vielä lisäosumia muun muassa ylivoiman avulla. Niitä ei kuitenkaan tänään nähty ja kesken hyvän hallintajakson vieraat tulivat tasoihin keskialueen pallonmenetyksen jälkeen. Oilers sai vielä erään todellisen pukukoppimaalin, kun se osui aivan loppusekunneilla kulmavaparikuvion päätteeksi.

Isännät tulivat viimeiselle kaksikymppiselle hyvällä ilmeellä, mutta kuten sanottua lukuisat pallonmenetykset hyökkäys- ja keskialueella koituivat tänään joukkueen kohtaloksi. Kesken hyvän TPS-painostuksen Riku Holopainen iski vasturista 5-3 ja vain hetki siitä Oilers iski hyvin identtisen maalin vastahyökkäyksestä, joka käynnistyi äärimmäisen kyseenalaisesta tilanteesta, jossa Lauri Stenforsia näytettiin rikkovan todella selkeästi kesken TPS-hyökkäyksen. Tämän jälkeen Tepsille tarjottiin vielä uutta oljenkortta ylivoimapelissä, mutta tällä kertaa etsikkoaika päättyi Holopaisen alivoimamaaliin, joka taisi tänään lopullisesti katkaista TPS:n selkärangan. Juho Sorri onnistui vielä kertaalleen kaventamaan, mutta ainoat tilastomerkinnät sen jälkeen olivat vieraiden tyhjään maaliin tehdyt kaksi osumaa.

Päävalmentaja Jukka Ruotsalainen ei selitellyt tappion jälkeen. ”Tultiin matsiin hyvin ja reagoitiin oikein ekalla tauolla ensimmäisen erän heikkoon loppuun. Toisessa erässä oli paikat tehdä eroa, mutta tällä kertaa ei siinä onnistuttu. Päätöserässä yritys oli valtava, mutta tuolla määrällä helppoja virheitä ei ole mahdollista tuon tason vastustajaa kaataa. Tästä on pakko ottaa isosti opiksi ja tullaan keskiviikkona Hirviteatterissa entistä parempana kentälle”, Ruotsalainen kommentoi matsin päätyttyä.

TPS jatkaa siis otteluitaan ensi viikon keskiviikkona, kun se matkustaa Happeen vieraaksi Jyväskylään.

TPS – Oilers tilastot

Anssi Koskisen ottelukuvat

Ottelun maalikooste & lehdistötilaisuus

Salibandyliigan tilastot